Ewa gotuje (236)
W skrócie: | Ewa Wachowicz przygotowuje grochówkę gotowaną na wędzonych żeberkach wieprzowych. Na drugie danie serwuje kotlety mielone z dorsza i kartofli podane na roszponce z pikantnym dipem, a na deser sernik. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz przygotowuje tradycyjną grochówkę, gotowaną na wędzonych żeberkach wieprzowych. Na drugie danie serwuje dość nietypowe kotlety mielone z dorsza i kartofli, podane na roszponce z pikantnym dipem. Natomiast na deser prowadząca upiecze sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie, czyli ciasto będące połączeniem polskiego serownika z amerykańskim ciastem w stylu brownie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (384) - magazyn kulinarny - dziś, 15 maja 7:00
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - dziś, 15 maja 7:30
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - piątek, 16 maja 7:00
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - piątek, 16 maja 7:30
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 16 na 17 maja 2:45
- Ewa gotuje (411) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 16 na 17 maja 3:15
- Ewa gotuje (351) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 7:30
- Ewa gotuje (532) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (542) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 11:05
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja