Ewa gotuje (236)
W skrócie: | Ewa Wachowicz przygotowuje grochówkę gotowaną na wędzonych żeberkach wieprzowych. Na drugie danie serwuje kotlety mielone z dorsza i kartofli podane na roszponce z pikantnym dipem, a na deser sernik. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz przygotowuje tradycyjną grochówkę, gotowaną na wędzonych żeberkach wieprzowych. Na drugie danie serwuje dość nietypowe kotlety mielone z dorsza i kartofli, podane na roszponce z pikantnym dipem. Natomiast na deser prowadząca upiecze sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie, czyli ciasto będące połączeniem polskiego serownika z amerykańskim ciastem w stylu brownie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (401) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 2:00
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (412) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (413) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (481) - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (403) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (414) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 2:50 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 3:20 i 1 późniejsza emisja