Ewa gotuje (433)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 8 maja za 6 dni |
3:15 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie, którą poda z kisielem na domowych winogronach i ryżem po persku. Potrawa ta będzie tradycyjnie gotowana z szafranem i rodzynkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (468) - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 7:10
- Ewa gotuje (469) - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 7:35
- Ewa gotuje (409) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 2 na 3 maja 2:30
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 2 na 3 maja 2:45
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 2 na 3 maja 3:15
- Ewa gotuje (486) - magazyn kulinarny - piątek, 3 maja 6:00
- Ewa gotuje (470) - magazyn kulinarny - piątek, 3 maja 7:10
- Ewa gotuje (471) - magazyn kulinarny - piątek, 3 maja 7:35
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 3 na 4 maja 2:35