
CANAL+ KuchniaProgram TV na Wtorek 16.09.2025
6:00
ABC gotowania 2 (13)magazyn kulinarny
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak przygotowywać potrawy.
- 6:35ABC gotowania 3 (1)
magazyn kulinarny
Prowadząca podpowiada, jak przygotować proste i smaczne potrawy. W trzeciej serii zaprezentuje pomysły na śniadania do pracy i szkoły.
- 7:10U sąsiadów w kuchni 13 (5)
serial dokumentalny
Kontynuacja kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem autorzy przybliżają smaki Europy. Na trasie znajdą się m.in. alpejska dolina Kleinwalsertal, Kalabria, chorwacka wyspa Losinj i Sardynia.
- 7:40U sąsiadów w kuchni 13 (6)
serial dokumentalny
Kontynuacja kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem autorzy przybliżają smaki Europy. Na trasie znajdą się m.in. alpejska dolina Kleinwalsertal, Kalabria, chorwacka wyspa Losinj i Sardynia.
8:15
10:15
Francuskie wędrówki Julie 9 (10)serial dokumentalny
Julie Andrieu znów wyrusza w drogę, aby spróbować ulubionych dań Francuzów. Mistrzyni sztuki kulinarnej podejrzy rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych czy warzywnych.
11:15
12:15
M jak mięso 7 (1)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
12:50
Zgrillowani 3: Pikanha i czewapy pod bacówką (3)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
13:20
Jamie Oliver: 5 składników (6)magazyn kulinarny
Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
13:50
Jamie Oliver: 5 składników (7)magazyn kulinarny
Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
14:20
Włoska kuchnia Gino: sekrety południa (5)serial dokumentalny
Pełna smaków wyprawa do Apulii i Basilicaty. W starożytności tereny te skolonizowali Grecy, po nich zaś władali Rzymianie oraz Bizantyjczycy, co odcisnęło piętno na tutejszej kuchni.
14:50
Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Chiang Mai (1)serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
15:25
Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Aha Village i Kawa (2)serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
15:50
Jakubiak rozgryza... (13)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
16:05
Stanley Tucci: w poszukiwaniu włoskich smaków 2 (4)serial dokumentalny
Amerykański aktor, zdobywca Złotych Globów, odwiedza Włochy. Gości w słynących z dobrej kuchni regionów słonecznej Italii, aby poznać ich mieszkańców, a także niepowtarzalną kulturę i historię.
16:55
Zgrillowani 2: Przyjęcie dla dzieci (3)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować różne przysmaki.
17:20
Zgrillowani 2: Sery wędzone (4)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować różne przysmaki.
17:50
Eva Longoria w poszukiwaniu meksykańskich smaków (4)serial dokumentalny
Meksyk to miejsce prekolumbijskiej cywilizacji i oryginalnej kultury. Eva Longoria podróżuje po kraju, z którego pochodzi jej rodzina. Odkrywa gastronomiczne tradycje i współczesną kuchnię.
18:50
M jak mięso 4: Wielka Brytania (2)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
19:20
M jak mięso 4: Japonia (3)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
19:50
Bosacka daje radę 3: Bez laktozy (3)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Przygotowuje zdrowsze wersje tradycyjnych dań. W tym sezonie będą to m.in. potrawy bez cukru, laktozy i tłuszczu.
20:25
ABC gotowania - kuchnia amerykańska: W jednym garnku (3)magazyn kulinarny
Amerykańskie dania podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Marieta Marecka pokaże, jak przygotować najpopularniejsze z nich. Zacznie od pożywnego śniadania, smażąc idealne naleśniki.
21:00
Anthony Bourdain - miejsca nieznane 8 (7)serial dokumentalny
Znany amerykański szef kuchni przemierza świat w poszukiwaniu najlepszych smaków i aromatów lokalnego jedzenia. Przygląda się także społecznym i politycznym problemom odwiedzanych miejsc.
21:50
Anthony Bourdain - miejsca nieznane 8 (8)serial dokumentalny
Znany amerykański szef kuchni przemierza świat w poszukiwaniu najlepszych smaków i aromatów lokalnego jedzenia. Przygląda się także społecznym i politycznym problemom odwiedzanych miejsc.
22:40
W drodze z Carltonem McCoyem (6)serial dokumentalny
Sommelier Carlton McCoy odkrywa miejsca, w których jedzenie, wino i kultura łączą się w szczególny sposób. Jego wędrówka wiedzie przez przedmieścia Paryża, ulice Waszyngtonu i Seulu, po Toronto.
23:30
Przepisy Ainsleya na dobry nastrój (1)serial dokumentalny
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
- 0:25Słodka jak Sugar: Czeko Czeko (2)
magazyn kulinarny
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery.
0:50
Jakubiak rozgryza...: Tajskie danie z wieprzowiny (2)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
1:05
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (9)magazyn kulinarny
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak przygotować jadłospis i robić zakupy, by nie marnować jedzenia. Przyrządzi dwa dania z łatwo dostępnych składników.
1:35
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (10)magazyn kulinarny
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak przygotować jadłospis i robić zakupy, by nie marnować jedzenia. Przyrządzi dwa dania z łatwo dostępnych składników.
2:10
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (11)magazyn kulinarny
Marta Dymek przeprowadza w kuchni rewolucję. Przekonuje mięsożerców do potraw wegańskich. Wśród jej gości znajdą się złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski i kucharki z baru mlecznego.
2:45
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (12)magazyn kulinarny
Marta Dymek przeprowadza w kuchni rewolucję. Przekonuje mięsożerców do potraw wegańskich. Wśród jej gości znajdą się złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski i kucharki z baru mlecznego.
- 3:20Widelcem po mapie 4 (3)
serial dokumentalny
Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Odwiedzą też popularne kurorty.
3:55
Jakubiak rozgryza... (21)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
- 4:20Grillowa Polana (4)
serial dokumentalny
Andrzej Polan pokaże, jak urozmaicić potrawy z grilla. Udowodni, że zwykły posiłek może stać się wyrafinowaną ucztą. W każdym odcinku uda się w inne miejsce Polski w poszukiwaniu lokalnych tradycji.
- 4:55David w Europie 4 (6)
magazyn poradnikowy
Zachwycające krajobrazy w połączeniu z bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi Półwysep Bałkański.
- 5:30David w Europie 4 (7)
magazyn poradnikowy
Zachwycające krajobrazy w połączeniu z bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi Półwysep Bałkański.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI