
CANAL+ KuchniaProgram TV na Środa 28.05.2025
6:00
Zgrillowani (5)magazyn kulinarny
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
6:35
Fabryka smaków Ainsleya (7)magazyn kulinarny
Ainsley Harriott przyrządzi potrawy, których istotnym elementem będą kwiatowe smaki i aromaty. Poda kurczaka z szafranem i kardamonem oraz różane risotto. W odcinku pojawi się też bananowy chleb.
7:30
Jakubiak rozgryza... (17)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
7:45
Dzień dobry, śniadanie: Pasty śniadaniowe (7)magazyn kulinarny
Nie wszyscy zrywają się skoro świt, więc nie każdy zjada pierwszy posiłek z samego rana. Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji 'MasterChefa' - podzieli się przepisami na pyszne śniadania.
8:15
10:15
Gotuj, jedz i spalaj z Donalem (5)magazyn kulinarny
Donal Skehan udowadnia, że zdrowe odżywianie nie musi być nudne. Prezentuje przepisy na zbilansowane i pyszne jedzenie. Dania te staną się idealnym uzupełnieniem aktywnego stylu życia.
10:40
Gotuj, jedz i spalaj z Donalem (6)magazyn kulinarny
Donal wyrusza do Antrim na spływ kajakowy rzeką Bann. Sportowcy potrzebują cennych kalorii. Prowadzący przyrządza zatem jajka w koszulkach z zatarem i komosą ryżową oraz zupę z czerwonej soczewicy.
- 11:10Sowa gotuje: Italia na talerzu (14)
magazyn kulinarny
Znany i lubiany szef kuchni przygotowuje włoskie dania. Inspirację czerpie z klasyki kina. Na stole pojawią się m.in. risotto, słodka beza, prawdziwie włoskie śniadanie czy comber jagnięcy.
11:15
12:15
M jak mięso 6: Indyk (3)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
12:50
Zgrillowani 2: Sery wędzone (4)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować różne przysmaki.
- 13:20Jamie Oliver: 5 składników (1)
magazyn kulinarny
Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
- 13:50Jamie Oliver: 5 składników (2)
magazyn kulinarny
Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
14:20
ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Ryby (3)magazyn poradnikowy
Widzowie poznają tajniki gotowania hiszpańskich potraw.
14:50
Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4)magazyn kulinarny
Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
15:25
Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5)magazyn kulinarny
Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
- 15:55Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo (21)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
16:55
Bosacka daje radę 2: Ziemniaki (4)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
17:20
Słodka jak Sugar 2 (1)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
17:50
Fabryka smaków Ainsleya (7)magazyn kulinarny
Ainsley Harriott przyrządzi potrawy, których istotnym elementem będą kwiatowe smaki i aromaty. Poda kurczaka z szafranem i kardamonem oraz różane risotto. W odcinku pojawi się też bananowy chleb.
18:50
Nico wrzuca na ruszt (7)magazyn kulinarny
Nico Reynolds prowadzi restaurację Lil Portie, w której serwuje karaibskie dania z autorskim twistem. W programie zaprezentuje bogactwo potraw z grilla, od mięs, poprzez ryby i warzywa, po desery.
19:20
M jak mięso 7 (5)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
19:50
Sachie w Nowej Zelandii (2)serial dokumentalny
Szefowa kuchni Sachie Nomura wyrusza w pełną inspiracji i nowych smaków podróż, podczas której odkrywa lokalne specjały. Każdy odcinek to wizyta w jednym regionie. Sachie gotuje również wybrane dania.
20:25
Zgrillowani 2: Przyjęcie dla dzieci (3)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować różne przysmaki.
21:00
Anthony Bourdain: Bez rezerwacji 7: Boston (9)serial dokumentalny
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
- 21:55U sąsiadów w kuchni 12 (1)
serial dokumentalny
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
- 22:25U sąsiadów w kuchni 12 (2)
serial dokumentalny
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
- 23:00Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo (19)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
0:00
Luke Nguyen w Indiach (9)serial dokumentalny
Ciekawy świat mistrz kulinarny rusza na kolejną azjatycką wyprawę. Przemierzy setki kilometrów, do Bengaluru, wielkiej aglomeracji na południu kraju, po Chennai, które dawniej znane było jako Madras.
0:35
Luke Nguyen w Indiach (10)serial dokumentalny
Ciekawy świat mistrz kulinarny rusza na kolejną azjatycką wyprawę. Przemierzy setki kilometrów, do Bengaluru, wielkiej aglomeracji na południu kraju, po Chennai, które dawniej znane było jako Madras.
1:10
Nico wrzuca na ruszt (7)magazyn kulinarny
Nico Reynolds prowadzi restaurację Lil Portie, w której serwuje karaibskie dania z autorskim twistem. W programie zaprezentuje bogactwo potraw z grilla, od mięs, poprzez ryby i warzywa, po desery.
1:40
Bez reszty. Kuchnia Zero Waste (10)serial dokumentalny
Problem marnowania produktów spożywczych to zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze robić zakupy.
- 2:10Jakubiak lokalnie 2 (2)
magazyn kulinarny
Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
- 2:45David w Europie 4 (1)
magazyn poradnikowy
Zachwycające krajobrazy w połączeniu z bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi Półwysep Bałkański.
3:20
Czy na pewno umiesz gotować? (4)reality show
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterów programu zgłaszają bliscy, którzy mają dość niesmacznych potraw. Andrzej Polan szkoli uczestników w sztuce gotowania.
3:55
Jakubiak rozgryza...: Tajskie danie z wieprzowiny (2)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (7)magazyn kulinarny
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
4:55
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (16)magazyn kulinarny
Prowadząca dzieli się pomysłami na oszczędne zakupy i smaczne dania. Prezentuje m.in. przepisy na potrawy wielkanocne i posiłki z grilla. Przekonuje, że gotowanie z dziećmi może być przyjemnością.
5:30
Ugotuj mi, mamo! (8)magazyn kulinarny
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI