
Food NetworkProgram TV na Sobota 4.10.2025
6:00
Wiem, co jem (10/15)magazyn poradnikowy
Prowadząca Katarzyna Bosacka odkryje dzisiaj właściwości sałaty. Prowadząca sprawdzi, czy popularne warzywo naprawdę jest pełne witamin, a także, czy zawiera szkodliwe azotany.
6:35
Wiem, co jem (11/15)magazyn poradnikowy
Polacy chętnie korzystają z wyprzedaży i promocji. Jednak rzeczywistość bardzo często różni się od fikcji handlowców. Katarzyna Bosacka podpowiada, jak kupować taniej i żyć oszczędniej.
7:10
Król mięsa (6)magazyn kulinarny
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
7:50
Król mięsa (5/6)magazyn kulinarny
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
8:35
Gdzie zjeść we Włoszech (9/12)serial dokumentalny
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
9:45
MasterChef (2/12)program rozrywkowy
Uczestnicy zostaną zaskoczeni koniecznością pracy w parach. Przygotują kaszankę od podstaw, a następnie przekształcenie ją w wykwintne danie. Następnie zmierzą się z przygotowaniem karpatki.
- 11:15Miłość od kuchni (1/8)
program rozrywkowy
Ewa, energiczna, lecz skromna mieszkanka Warszawy, zajrzy do mieszkań trzech mężczyzn i na podstawie tego, co tam znajdzie, spróbuje ocenić ich właścicieli. Z dwoma z nich spotka się na kolacji.
12:15
Makłowicz w drodze (3)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz wjeżdża kolejką na wysokość prawie 2500 m, by podziwiać panoramę Alp Oeztalskich. Sprawdza menu restauracji na stoku i odwiedza najstarszy dom w Kühtai, dawny pałacyk myśliwski.
12:50
Makłowicz w drodze (1/10)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
13:25
Gotowanie na ranczu z Guyem (9/14)magazyn kulinarny
Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
14:00
Gotowanie na ranczu z Guyem (10/14)magazyn kulinarny
Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
14:35
Kulinarny ring: smak zemsty (1/8)reality show
W pierwszym pojedynku szef kuchni, Joe Sasto, rzuca wyzwanie swojemu przyjacielowi. W drugim starciu Damaris Phillips staje naprzeciw partnerki biznesowej, Coby Ming, w bitwie na smażonego kurczaka.
15:35
Kobieta na Dzikim Zachodzie (7/13)magazyn kulinarny
Nagradzana blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:10
Kobieta na Dzikim Zachodzie (8/13)magazyn kulinarny
Nagradzana blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:45
Posiekani (7/13)teleturniej kulinarny
Kolejna odsłona konkursu kulinarnego, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Szefowie kuchni muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy.
17:45
Uczta w hotelu grozy (2/6)reality show
Ośmiu szefów kuchni otrzymuje zaproszenie do wzięcia udziału w kulinarnej rywalizacji w hotelu położonym na uboczu. Każdy otrzymuje kufer z trzynastoma składnikami, które muszą starczyć na cały pobyt.
- 18:45Pyszne historie (1/6)
serial dokumentalny
Znana szefowa kuchni oraz autorka książek kulinarnych, Carla Hall, podróżuje po całym świecie. W miejscach, do których dociera, szuka potraw, które uchodzą za typowo amerykańskie.
- 19:30Azjatycka kuchnia Armando (8/12)
magazyn kulinarny
Armando Reed odwiedza zarówno restauracje, jak i fast foody, by następnie przygotować trzy dania z azjatyckim akcentem. Jego wiedza i doświadczenie pozwalają mu na skuteczne eksperymentowanie.
- 20:00Azjatycka kuchnia Armando (9/12)
magazyn kulinarny
Armando Reed odwiedza zarówno restauracje, jak i fast foody, by następnie przygotować trzy dania z azjatyckim akcentem. Jego wiedza i doświadczenie pozwalają mu na skuteczne eksperymentowanie.
- 20:35Azjatycka kuchnia Armando (10/12)
magazyn kulinarny
Prowadzący odwiedza wyspę Penghu. Z małą pomocą lokalnych mieszkańców odkrywa, jak bogata jest tu morska flora i fauna. Poznaje sekrety przyrządzania smażonych kalmarów oraz owocowych deserów.
21:10
Kuchenne rewolucje (11/14)program rozrywkowy
Pani Ania prowadzi restaurację na jednym z osiedli w Ostrowcu Świętokrzyskim. Podaje domowe obiady, które jednak nie przyciągają klientów. Nerwowa atmosfera jest powodem konfliktu z personelem.
22:15
Kuchenne rewolucje (12/14)program rozrywkowy
Szymon i Damian otworzyli bufet przy strzelnicy myśliwskiej pod Poznaniem. Szymon gotował, a Damian wykonywał pozostałe obowiązki. Postanowili przejąć też położoną obok strzelnicy restaurację Lizawka.
- 23:20Tradycyjne smaki Palermo (5/6)
magazyn kulinarny
Prowadząca Giusina Battaglia pokazuje widzom, jak przyrządzić wiele typowych sycylijskich potraw z lokalnych i tradycyjnych składników.
- 0:00Pizza Hero (9/10)
magazyn kulinarny
Gabriele Bonci przychodzi z pomocą trzem zmagającym się z problemami piekarzom pizzy i chleba w jednym z włoskich miast. Prowadzący wybiera dwóch kucharzy, którzy biorą udział w pojedynku.
1:15
Gdzie zjeść we Włoszech (9/12)serial dokumentalny
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
2:20
Król mięsa (3/6)magazyn kulinarny
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Prowadzący zaprasza widzów do karczmy na toskańskich wzgórzach, którą od czterech pokoleń prowadzi jego rodzina. To tam przyrządza gulasze i pieczenie.
2:50
Sztuka mięsa (2/8)magazyn kulinarny
Widzowie poznają ulubione przepisy rybne Tomasza Jakubiaka. Prowadzący przygotuje zupę rybną z pulpetami, a także gotowaną rybę w sosie sojowym w towarzystwie dymki oraz sałaty lodowej.
3:15
Sztuka mięsa (3/8)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak zaprezentuje widzom sposoby na dania z duszonego mięsa. Zdradzi, jak wygląda jego rodzinny przepis na cielęcinę w białym winie. Przyrządzi golonki z indyka i poda je z ziemniakami.
3:40
Sztuka mięsa (5/8)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak pojedzie na Pojezierze Lubuskie. Skieruje się do Gościńca na Półwyspie. Zajrzy do restauracji dwóch sióstr, Martyny i Pauliny. Ich lokal rozsławił pieczony kurczak w ziołach.
4:05
Apetyt na miłość (9/12)program rozrywkowy
Wiktor na życie zarabia jako barman, a w wolnym czasie odwiedza strzelnicę i pali ze znajomymi fajki wodne. Jest typem podrywacza, ale uznał, że czas coś zmienić. O jego serce zawalczy Marta.
4:55
Posiekani (4/18)teleturniej kulinarny
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI