x
Kuchenne rewolucje (12/14)

Kuchenne rewolucje (12/14)

program rozrywkowy Polska 2017   od 12 lat
W skrócie:Szymon i Damian otworzyli bufet przy strzelnicy myśliwskiej pod Poznaniem. Szymon gotował, a Damian wykonywał pozostałe obowiązki. Postanowili przejąć też położoną obok strzelnicy restaurację Lizawka.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 22 kwietnia
za 3 dni
17:40 TVN Style (z napisami)
poniedziałek, 29 kwietnia
za 10 dni
12:35 TVN Style (z napisami)

Opis

Magda Gessler jako ekspert kulinarny i biznesowy w kilka dni przeprowadza rewolucje, dając właścicielom restauracji gotową receptę na sukces. Reszta zależy już od nich i decyzji, które podejmą - powodzenie może być krótko- lub długoterminowe. W nowym sezonie ekspertka zagości m.in. Czeladzi, Białej Podlaskiej, Toruniu, Lubinie czy Łodzi.

Szymon i Damian otworzyli bufet przy strzelnicy myśliwskiej w Antoninku pod Poznaniem. Szymon, kucharz z wykształcenia, przygotowywał potrawy. Natomiast informatyk Damian wykonywał wszystkie pozostałe obowiązki. Zachęceni sukcesem postanowili przejąć położoną obok strzelnicy restaurację Lizawka. Lokal powstał w latach 70. I był wówczas miejscem kultowym. Nowi właściciele postanowili przywrócić mu dawną świetność. W menu znalazły się ekskluzywne dania, m.in. z dziczyzny. Damian zastosował współczesne systemy, które pomagają kontrolować finanse restauracji. Nie bywa jednak w lokalu zbyt często, a Szymon jest zajęty gotowaniem, więc nie ma czasu, by zarządzać firmą. Mimo ich starań Lizawka nie odzyskała dawnego statusu. Między Szymonem i pracownikami doszło do konfliktu. Damian postanowił skorzystać ze sprawdzonego rozwiązania - wezwał na pomoc Magdę Gessler.

Zobacz także