Wiem, co jem (8/16)
magazyn poradnikowy Polska 2014
W skrócie: | Jajko to jeden z najbardziej wartościowych produktów. Katarzyna zdradzi, które są lepsze: fermowe czy wiejskie, z ciemną czy z jasną skorupką, od zwykłej kury, zielononóżki, a może od przepiórki... |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.
Jajko to jeden z najbardziej wartościowych produktów - bogate w witaminy i składniki mineralne. Katarzyna Bosacka zdradzi, które są lepsze: fermowe czy wiejskie, z ciemną czy z jasną skorupką, od zwykłej kury, zielononóżki, a może od przepiórki... Podpowie, które mają najmniej cholesterolu i jak poznać jajko ekologiczne. Widzowie dowiedzą się również, czy produkty jajeczne, np. proszek, jajecznica w kartonie lub jajka mrożone, mają coś wspólnego z prawdziwym jajkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Katarzyna Bosacka gospodarz
Zobacz także
- Wiem, co jem (8/15) - magazyn poradnikowy - sobota, 24 maja 19:35
- Świat według Kiepskich: Wiem, co jem (438) - serial komediowy - wtorek, 27 maja 13:30
- Wiem, co jem (9/15) - magazyn poradnikowy - sobota, 31 maja 19:35