Sexy kuchnia Magdy Gessler (6/8)

Sexy kuchnia Magdy Gessler (6/8)

magazyn kulinarny Polska 2019   od 12 lat
W skrócie:Magda Gessler zaprezentuje ulubioną potrawę z czasów dzieciństwa, jaką jadała w Bułgarii. Jest to gjuwecz, czyli danie przygotowywane na warzywach i mięsie. Ważnymi składnikami są ziemniaki i papryka.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 29 listopada
za 5 dni
6:10 TVN Style
piątek, 5 grudnia
za 11 dni
9:25 Food Network

Opis

Magda Gessler przygotowuje dla widzów autorskie dania. Stosuje intrygujące połączenia smaków i niezwykłe kompozycje kolorystyczne, sięga po ciekawe kształty. Każdy odcinek to nowy przepis oraz rady dotyczące tego, jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy.

Magda Gessler zaprezentuje swoją ulubioną potrawę z czasów dzieciństwa, jaką jadała w Bułgarii. Jest to gjuwecz, czyli jednogarnkowe danie przygotowywane na warzywach i mięsie. Ważnymi składnikami są ziemniaki, papryka, fasola szparagowa oraz czosnek, bakłażan, cebula i tymianek. Mistrzyni kuchni pokaże również, jak ugotować smakowity krupnik na cielęcym wywarze. Jego tajemnica to warzywa przesmażone na maśle i dodatek lubczyku.

Zobacz także