Robert Makłowicz: Tajlandia: Rajski archipelag (122)

Robert Makłowicz: Tajlandia: Rajski archipelag (122)

magazyn kulinarny Polska 2023   od 12 lat
W skrócie:Autorski cykl charyzmatycznego Roberta Makłowicza, który od dekad z wdziękiem, erudycją i humorem mówi o smakach, gotuje w ciekawych lokalizacjach i rozmawia z interesującymi ludźmi.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 31 października
za 13 dni
12:15 Stopklatka

Opis

Autorski cykl powszechnie znanego z telewizji i internetu, charyzmatycznego Roberta Makłowicza, który od dekad z wdziękiem, erudycją i humorem mówi o smakach, gotuje w ciekawych lokalizacjach, rozmawia z interesującymi ludźmi i opowiada historie z różnych zakątków świata. Tym razem w swoim niepowtarzalnym stylu oprowadza widzów po m.in. Tajlandii, Jordanii, Irlandii, Dalmacji, Bośni i Hercegowinie, Portugalii, Włoszech, Niemczech, Francji oraz Polsce. Każdy odcinek to opowieść o lokalnych smakach, kuchniach, rynkach i straganach. Usłyszymy historie związane z krajobrazami, architekturą, sztuką czy codziennym życiem mieszkańców, a także pospacerujemy uliczkami miast, odwiedzimy puby, winiarnie i wraz z prowadzącym przyrządzimy wyśmienite dania w naturalnych plenerach.

Filmowcy nadal przebywają na Koh Lancie Yai. Cieszą się urokami tutejszych plaż, degustują kraby i inne flagowe smakołyki w przydrożnych restauracjach, ukrytych w plątaninie lasów namorzynowych. Dowiadują się również, jak funkcjonują miejscowe hodowle krewetek. Na sąsiedniej, mniejszej wyspie obserwują dziką tropikalną przyrodę. Widzowie poznają przepis na krewetki smażone z imbirem i liśćmi limonki kaffir.

Zobacz także