Robert Makłowicz: Tajlandia: Na wyspach Lanta (121)
W skrócie: | Autorski cykl charyzmatycznego Roberta Makłowicza, który od dekad z wdziękiem, erudycją i humorem mówi o smakach, gotuje w ciekawych lokalizacjach i rozmawia z interesującymi ludźmi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 30 października za 12 dni |
12:15 | Stopklatka |
Opis
Autorski cykl powszechnie znanego z telewizji i internetu, charyzmatycznego Roberta Makłowicza, który od dekad z wdziękiem, erudycją i humorem mówi o smakach, gotuje w ciekawych lokalizacjach, rozmawia z interesującymi ludźmi i opowiada historie z różnych zakątków świata. Tym razem w swoim niepowtarzalnym stylu oprowadza widzów po m.in. Tajlandii, Jordanii, Irlandii, Dalmacji, Bośni i Hercegowinie, Portugalii, Włoszech, Niemczech, Francji oraz Polsce. Każdy odcinek to opowieść o lokalnych smakach, kuchniach, rynkach i straganach. Usłyszymy historie związane z krajobrazami, architekturą, sztuką czy codziennym życiem mieszkańców, a także pospacerujemy uliczkami miast, odwiedzimy puby, winiarnie i wraz z prowadzącym przyrządzimy wyśmienite dania w naturalnych plenerach.
Filmowcy odwiedzają dwie tajskie wyspy w prowincji Krabi, małą Koh Lantę Noi i dużą Koh Lantę Yai. Mniejsza z nich pozostaje rolniczą enklawą i raczej nie przyciąga turystów, natomiast na głównej, większej plaże tętnią życiem i właśnie na niej skupiają się filmowcy. Ekipa zwiedza tutejsze miasta i wyspiarską prowincję. Autorzy sprawdzają m.in., gdzie serwują najlepszą wersję lokalnych specjałów, mango sticky rice i pierożków won ton w wywarze z kaczki. Odwiedzają słynną plażę zwaną Long Beach, gdzie liczne restauracje walczą o klientów. Widzowie poznają przepis na klasyczne danie południowotajskie, massaman curry.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Robert Makłowicz: Jordania: Skarby biblijnego miasta (127) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 20 października 12:10 i 1 późniejsza emisja
- Robert Makłowicz: Grecja: Kreta. Góry i morze (134) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 20 października 13:10 i 1 późniejsza emisja
- Robert Makłowicz: Jordania: Morze Martwe i cuda Petry (128) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 12:10 i 1 późniejsza emisja
- Robert Makłowicz: Tajlandia: Uroki andamańskich plaż (120) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 13:00 i 1 późniejsza emisja
- Robert Makłowicz: Irlandia: Trawa i wodorosty (138) - magazyn kulinarny - środa, 22 października 12:10 i 1 późniejsza emisja
- Robert Makłowicz: Włochy: W krainie culatello (149) - magazyn kulinarny - czwartek, 23 października 12:55 i 1 późniejsza emisja
- Robert Makłowicz: Irlandia: Dublin doskonały (139) - magazyn kulinarny - piątek, 24 października 12:15 i 1 późniejsza emisja
- Robert Makłowicz: Bośnia: W górach Hercegowiny (147) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 27 października 12:10 i 1 późniejsza emisja
- Robert Makłowicz: Południowy Tyrol: U najstarszego znajomego (181) - magazyn kulinarny - wtorek, 28 października 13:05
- Robert Makłowicz: Dalmacja: Wokół Szybenika (145) - magazyn kulinarny - środa, 29 października 13:10