x
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Redemptorystki z Bielska-Białej

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Redemptorystki z Bielska-Białej

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Remigiusz Rączka odwiedza klasztor redemptorystek w Bielsku-Białej. Jest to zakon kontemplacyjny i obowiązują w nim ściśle określone zasady. Z siostrą Ewą kucharz przygotowuje pizzę i calzone.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka odwiedza jedyny w Polsce klasztor redemptorystek, który znajduje się w Bielsku-Białej. Ponieważ jest to zakon kontemplacyjny, obowiązują w nim ściśle określone zasady. W związku z tym odcinek został zrealizowany z uwzględnieniem wymogów papieskiej klauzury. Z siostrą Ewą, która przez ponad 20 lat przebywała we Włoszech, kucharz przygotowuje pizzę i calzone, natomiast z siostrą Sylwią piecze dietetyczne ciasto bananowe.