Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
magazyn kulinarny Polska
| W skrócie: | Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie dania spopularyzowali zakonnicy. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| sobota, 8 listopada dziś |
13:35 | TVP Historia 2 |
| niedziela, 9 listopada jutro |
12:35 | TVP Historia 2 |
| sobota, 15 listopada za 7 dni |
9:35 | TVP Historia 2 |
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.
Zobacz także
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Prudnika - magazyn kulinarny - niedziela, 16 listopada 9:50
