x
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie dania spopularyzowali zakonnicy.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 6 maja
jutro
11:45 TVP Historia 2
wtorek, 7 maja
pojutrze
11:45 TVP Historia 2

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.