Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Kazimierza Dolnego
magazyn kulinarny
| W skrócie: | Prowadzący odwiedza klasztor franciszkanów i Sanktuarium Zwiastowania NMP Matki Bożej Pani Kazimierskiej w Kazimierzu Dolnym, nazywane polskim Nazaretem. Zakonnicy prowadzą tu ogród i małą winnicę. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.
Prowadzący odwiedza klasztor franciszkanów i Sanktuarium Zwiastowania NMP Matki Bożej Pani Kazimierskiej w Kazimierzu Dolnym, nazywane polskim Nazaretem. Zakonnicy prowadzą tu ogród i małą winnicę. Z o. Franciszkiem, który przez długie lata mieszkał w Norwegii, kucharz przygotowuje łososia po królewsku, a z gwardianem o. Bernardem - kluski z ziołami oraz zupę eucharystyczną.
Zobacz także
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Zmartwychwstanki ze Stryszawy - magazyn kulinarny - niedziela, 21 grudnia 15:30
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Pijarzy z Krakowa - magazyn kulinarny - niedziela, 28 grudnia 10:45
