Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Biskupic
magazyn kulinarny
| W skrócie: | Kucharz odwiedza klasztor franciszkanów w Biskupicach k. Pilicy. Poznaje bliżej Sanktuarium Matki Bożej Śnieżnej Opiekunki Rodzin. Wspólnie z o. Robertem przygotowuje zalewajkę i duszaki. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.
Kucharz odwiedza klasztor franciszkanów w Biskupicach k. Pilicy. Poznaje bliżej Sanktuarium Matki Bożej Śnieżnej Opiekunki Rodzin, którym opiekują się zakonnicy. Wspólnie z o. Robertem przygotowuje typowe dania jurajskie - zalewajkę i duszaki.
Zobacz także
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Zmartwychwstanki ze Stryszawy - magazyn kulinarny - niedziela, 21 grudnia 15:30
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Pijarzy z Krakowa - magazyn kulinarny - niedziela, 28 grudnia 10:35
