Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Elżbietanki z Cieszyna

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Elżbietanki z Cieszyna

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Remigiusz Rączka tym razem pozna cieszyńskie elżbietanki, które prowadzą m.in. ośrodek pomocy dla osób z niepełnosprawnością. Prowadzący wraz z gośćmi ugotuje gumisie z serem i odpustowy smalec.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka tym razem pozna cieszyńskie elżbietanki. Zgromadzenie Sióstr Św. Elżbiety III Zakonu Regularnego Św. Franciszka świętuje 400-lecie istnienia. Siostry, które przybyły do Cieszyna w 1753 roku, dziś prowadzą m.in. zakład opiekuńczy i ośrodek pomocy dla osób z niepełnosprawnością i chorobami psychicznymi. Prowadzący wraz z gośćmi ugotuje gumisie z serem i odpustowy smalec.