Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Elżbietanki z Cieszyna
magazyn kulinarny
| W skrócie: | Remigiusz Rączka tym razem pozna cieszyńskie elżbietanki, które prowadzą m.in. ośrodek pomocy dla osób z niepełnosprawnością. Prowadzący wraz z gośćmi ugotuje gumisie z serem i odpustowy smalec. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.
Remigiusz Rączka tym razem pozna cieszyńskie elżbietanki. Zgromadzenie Sióstr Św. Elżbiety III Zakonu Regularnego Św. Franciszka świętuje 400-lecie istnienia. Siostry, które przybyły do Cieszyna w 1753 roku, dziś prowadzą m.in. zakład opiekuńczy i ośrodek pomocy dla osób z niepełnosprawnością i chorobami psychicznymi. Prowadzący wraz z gośćmi ugotuje gumisie z serem i odpustowy smalec.
Zobacz także
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Zmartwychwstanki ze Stryszawy - magazyn kulinarny - niedziela, 21 grudnia 15:30
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Pijarzy z Krakowa - magazyn kulinarny - niedziela, 28 grudnia 10:45
