Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| środa, 26 listopada dziś |
9:35 | Stopklatka |
| czwartek, 27 listopada jutro |
8:55 | Stopklatka |
| niedziela, 7 grudnia za 11 dni |
9:30 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Na kolejnym etapie swojej podróży odkrywa street food w Neapolu - od pizzy po owoce morza.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Włochy: Oliwa (2) - magazyn kulinarny - dziś, 26 listopada 8:55 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Streetfood (4) - magazyn kulinarny - czwartek, 27 listopada 9:35 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5) - magazyn kulinarny - piątek, 28 listopada 9:35 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Parmezan (1) - magazyn kulinarny - niedziela, 30 listopada 9:30
- Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 1 grudnia 9:35 i 1 późniejsza emisja
