Jakubiak rozgryza Włochy: Trufle (3)
magazyn kulinarny Polska 2022
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 3 września za 11 dni |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Na kolejnym etapie swojej podróży odkrywa street food w Neapolu - od pizzy po owoce morza.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Włochy: Parmezan (1) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 września 14:50
- Jakubiak rozgryza Włochy: Oliwa (2) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 września 15:25
- Jakubiak rozgryza Włochy: Streetfood (4) - magazyn kulinarny - środa, 3 września 15:20
- Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5) - magazyn kulinarny - czwartek, 4 września 14:50
- Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6) - magazyn kulinarny - czwartek, 4 września 15:25