Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5)
| W skrócie: | W Amalfi, położonym na południowo-zachodnim wybrzeżu Włoch, można podziwiać przenikanie się różnych krajobrazów. Prowadzący skupia się na tradycjach kulinarnych, opartych na rybach i owocach morza. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| piątek, 28 listopada pojutrze |
9:35 | Stopklatka |
| poniedziałek, 1 grudnia za 5 dni |
8:55 | Stopklatka |
Opis
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.
W Amalfi, urokliwie położonym na południowo-zachodnim wybrzeżu Włoch, można podziwiać przenikanie się różnych typów krajobrazu, gór i morza. Liczne zabytki dokumentują ciekawą historię tego miejsca, które przyciąga celebrytów i nie należy do tanich. Prowadzący skupia się na jego tradycjach kulinarnych, opartych na rybach i owocach morza.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Włochy: Trufle (3) - magazyn kulinarny - czwartek, 27 listopada 8:55 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Streetfood (4) - magazyn kulinarny - czwartek, 27 listopada 9:35 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Parmezan (1) - magazyn kulinarny - niedziela, 30 listopada 9:30
- Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 1 grudnia 9:35 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Oliwa (2) - magazyn kulinarny - niedziela, 7 grudnia 9:00
