Ewa gotuje (379)
W skrócie: | Czas Bożego Narodzenia jest idealny na wyjątkowe dania. Ewa przygotowuje kieszonki z piersi kurczaka w cieście francuskim faszerowane szpinakiem, serem dojrzewającym i suszonymi pomidorami w oliwie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Czas Bożego Narodzenia jest idealny na wyjątkowe dania. Ewa przygotowuje kieszonki z piersi kurczaka w cieście francuskim faszerowane szpinakiem, serem dojrzewającym i suszonymi pomidorami w oliwie. Następnie robi pieczeń ze schabu przekładanego jabłkami, do którego poda sos na bazie cydru. Na deser będzie kasza jaglana z orzechami laskowymi, bananem i masłem orzechowym z daktylami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 13 na 14 sierpnia 2:00
- Ewa gotuje (431) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 13 na 14 sierpnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (440) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 13 na 14 sierpnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 13 na 14 sierpnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (326) - magazyn kulinarny - czwartek, 14 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (432) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 14 na 15 sierpnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (442) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 14 na 15 sierpnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (443) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 14 na 15 sierpnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (327) - magazyn kulinarny - piątek, 15 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (433) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 15 na 16 sierpnia 2:30