Ewa gotuje (379)
W skrócie: | Czas Bożego Narodzenia jest idealny na wyjątkowe dania. Ewa przygotowuje kieszonki z piersi kurczaka w cieście francuskim faszerowane szpinakiem, serem dojrzewającym i suszonymi pomidorami w oliwie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Czas Bożego Narodzenia jest idealny na wyjątkowe dania. Ewa przygotowuje kieszonki z piersi kurczaka w cieście francuskim faszerowane szpinakiem, serem dojrzewającym i suszonymi pomidorami w oliwie. Następnie robi pieczeń ze schabu przekładanego jabłkami, do którego poda sos na bazie cydru. Na deser będzie kasza jaglana z orzechami laskowymi, bananem i masłem orzechowym z daktylami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (456) - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (400) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 2:00
- Ewa gotuje (401) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (411) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (480) - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (458) - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (459) - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 2:30 i 1 późniejsza emisja