Ewa gotuje (333)
W skrócie: | Gospodyni programu wykorzysta zmodyfikowaną recepturę na toskańską zupę fasolową. Na danie główne usmaży kotlety z piersi indyczej, panierowane w bułce tartej, parmezanie i orzeszkach ziemnych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
W tym odcinku gospodyni programu wykorzysta nieco zmodyfikowaną przez siebie recepturę na toskańską zupę fasolową. Zamiast włoskiej wędliny Ewa Wachowicz użyje naszej kiełbasy, a czarną kapustę zastąpi młodym szpinakiem. Prowadząca nie będzie swojej potrawy zagęszczać czerstwym pieczywem, ale poda ją w chlebie. Na danie główne prowadząca usmaży kotlety z piersi indyczej, panierowane w bułce tartej, parmezanie i orzeszkach ziemnych. Następnie zrobi sernik kokosowy bez pieczenia, a udekoruje go musem z mango.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - dziś, 16 maja 7:00
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - dziś, 16 maja 7:30
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 16 na 17 maja 2:45
- Ewa gotuje (411) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 16 na 17 maja 3:15
- Ewa gotuje (351) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 7:30
- Ewa gotuje (532) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (542) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 11:05
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (412) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 2:45
- Ewa gotuje (413) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 3:15