Ewa gotuje (333)
W skrócie: | Gospodyni programu wykorzysta zmodyfikowaną recepturę na toskańską zupę fasolową. Na danie główne usmaży kotlety z piersi indyczej, panierowane w bułce tartej, parmezanie i orzeszkach ziemnych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 25 sierpnia za 8 dni |
7:30 | Nowa TV |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
W tym odcinku gospodyni programu wykorzysta nieco zmodyfikowaną przez siebie recepturę na toskańską zupę fasolową. Zamiast włoskiej wędliny Ewa Wachowicz użyje naszej kiełbasy, a czarną kapustę zastąpi młodym szpinakiem. Prowadząca nie będzie swojej potrawy zagęszczać czerstwym pieczywem, ale poda ją w chlebie. Na danie główne prowadząca usmaży kotlety z piersi indyczej, panierowane w bułce tartej, parmezanie i orzeszkach ziemnych. Następnie zrobi sernik kokosowy bez pieczenia, a udekoruje go musem z mango.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (435) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 17 na 18 sierpnia 2:30
- Ewa gotuje (328) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (436) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 18 na 19 sierpnia 2:30
- Ewa gotuje (448) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 18 na 19 sierpnia 2:45 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (449) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 18 na 19 sierpnia 3:10
- Ewa gotuje (329) - magazyn kulinarny - wtorek, 19 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (437) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 sierpnia 2:30
- Ewa gotuje (450) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 sierpnia 2:45
- Ewa gotuje (451) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 sierpnia 3:10
- Ewa gotuje (330) - magazyn kulinarny - środa, 20 sierpnia 7:30