Ewa gotuje (324)
W skrócie: | Odcinek inspirowany kuchnią dyplomatyczną. Ewa Wachowicz zrobi carpaccio, zupę rakową, policzki z dzika z opiekanymi ziemniakami i fioletową marchewką. Na deser zaś przygotuje mrożony nugat orzechowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Odcinek programu będzie inspirowany kuchnią dyplomatyczną. Oficjalne przyjęcie warto zacząć od przystawki. Ewa Wachowicz zrobi włoskie carpaccio - nie użyje jednak wołowiny, ale półgęska. Następnie ugotuje wykwintną zupę rakową. Na danie główne prowadząca przyrządzi policzki z dzika, a poda je z opiekanymi ziemniakami i fioletową marchewką. Na deser zaś przygotuje mrożony nugat orzechowy na lustrze z sosu malinowego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (378) - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 7:00
- Ewa gotuje (379) - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 7:30
- Ewa gotuje (427) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 12 na 13 maja 2:30
- Ewa gotuje (404) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 12 na 13 maja 2:45
- Ewa gotuje (405) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 12 na 13 maja 3:15
- Ewa gotuje (490) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 12 na 13 maja 3:55
- Ewa gotuje (380) - magazyn kulinarny - wtorek, 13 maja 7:00
- Ewa gotuje (381) - magazyn kulinarny - wtorek, 13 maja 7:30
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 13 na 14 maja 2:30
- Ewa gotuje (406) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 13 na 14 maja 2:45