Ewa gotuje (324)
W skrócie: | Odcinek inspirowany kuchnią dyplomatyczną. Ewa Wachowicz zrobi carpaccio, zupę rakową, policzki z dzika z opiekanymi ziemniakami i fioletową marchewką. Na deser zaś przygotuje mrożony nugat orzechowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Odcinek programu będzie inspirowany kuchnią dyplomatyczną. Oficjalne przyjęcie warto zacząć od przystawki. Ewa Wachowicz zrobi włoskie carpaccio - nie użyje jednak wołowiny, ale półgęska. Następnie ugotuje wykwintną zupę rakową. Na danie główne prowadząca przyrządzi policzki z dzika, a poda je z opiekanymi ziemniakami i fioletową marchewką. Na deser zaś przygotuje mrożony nugat orzechowy na lustrze z sosu malinowego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (443) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 25 na 26 sierpnia 2:30
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 25 na 26 sierpnia 2:45
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 25 na 26 sierpnia 3:15
- Ewa gotuje (507) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 25 na 26 sierpnia 3:40
- Ewa gotuje (334) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (444) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 26 na 27 sierpnia 2:30
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 26 na 27 sierpnia 2:45
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 26 na 27 sierpnia 3:15
- Ewa gotuje (335) - magazyn kulinarny - środa, 27 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (445) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 27 na 28 sierpnia 2:30