Ewa gotuje (294)
W skrócie: | Prowadząca prezentuje potrawy kuchni austro-węgierskiej. Zaczyna od madziarskiej zupy gulaszowej. Jako danie główne poda przysmak kuchni austriackiej - knedle z kiszoną kapustą, grzybami i morelami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Prowadząca zabierze widzów w kulinarną podróż, której kolejne przystanki wyznaczą potrawy kuchni austro-węgierskiej. Zacznie od tradycyjnej, madziarskiej, bardzo pożywnej zupy gulaszowej. Na danie główne zrobi przysmak kuchni austriackiej - knedle z kiszoną kapustą, suszonymi grzybami i morelami. Przygotuje też konfiturę z czerwonej cebuli. Natomiast na deser upiecze Apfelstrudel, czyli bardzo cienkie ciasto z nadzieniem jabłkowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (478) - magazyn kulinarny - dziś, 23 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (454) - magazyn kulinarny - dziś, 23 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (455) - magazyn kulinarny - dziś, 23 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (399) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 23 na 24 kwietnia 2:00
- Ewa gotuje (400) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 23 na 24 kwietnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (408) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 23 na 24 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (409) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 23 na 24 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (479) - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (456) - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 7:35