Ewa gotuje (294)
| W skrócie: | Prowadząca prezentuje potrawy kuchni austro-węgierskiej. Zaczyna od madziarskiej zupy gulaszowej. Jako danie główne poda przysmak kuchni austriackiej - knedle z kiszoną kapustą, grzybami i morelami. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Prowadząca zabierze widzów w kulinarną podróż, której kolejne przystanki wyznaczą potrawy kuchni austro-węgierskiej. Zacznie od tradycyjnej, madziarskiej, bardzo pożywnej zupy gulaszowej. Na danie główne zrobi przysmak kuchni austriackiej - knedle z kiszoną kapustą, suszonymi grzybami i morelami. Przygotuje też konfiturę z czerwonej cebuli. Natomiast na deser upiecze Apfelstrudel, czyli bardzo cienkie ciasto z nadzieniem jabłkowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 18 na 19 grudnia 2:00
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 18 na 19 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (426) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 18 na 19 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (427) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 18 na 19 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 grudnia 2:50
- Ewa gotuje (429) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 grudnia 3:20
- Ewa gotuje (548) - magazyn kulinarny - sobota, 20 grudnia 7:30
- Ewa gotuje (549) - magazyn kulinarny - sobota, 20 grudnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (561-ost.) - magazyn kulinarny - sobota, 20 grudnia 11:30
