Ewa gotuje (11)
W skrócie: | Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje bulion na perlicy i giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje aromatyczny bulion na perlicy oraz giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. Słodkim zakończeniem posiłku będzie wyśmienita szarlotka, czyli kruche ciasto z jabłkami. Prowadząca użyje odmiany złota reneta.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (448) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 maja 2:45
- Ewa gotuje (449) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 maja 3:15
- Ewa gotuje (508) - magazyn kulinarny - dziś, 18 maja 6:00
- Ewa gotuje (513) - magazyn kulinarny - dziś, 18 maja 10:05
- Ewa gotuje (504) - magazyn kulinarny - dziś, 18 maja 11:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 maja 2:10
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 maja 2:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (450) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 maja 2:40
- Ewa gotuje (451) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 maja 3:15
- Ewa gotuje (509) - magazyn kulinarny - niedziela, 19 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja