Co nas truje (1/12)
| W skrócie: | Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin. W naszym kraju mięso cieszy się dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
W drugiej edycji programu Katarzyna Bosacka zdradza, na co warto zwracać uwagę podczas zakupów spożywczych. Wyjaśnia, które produkty mogą przyczyniać się do rozwoju chorób w naszym organizmie i pogorszenia samopoczucia. Prowadząca daje liczne wskazówki, jak wyeliminować szkodliwe składniki z diety i jak je zastąpić, by podwyższyć jakość posiłków. Zagląda do polskich rodzin, by zbadać i ulepszyć ich jadłospis, przeprowadza sondy uliczne, a także konsultuje się z ekspertami - lekarzami i technologami żywienia.
Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin, obalając tym samym mit o tym, że mięso jest zdrowe. W naszym kraju cieszy się ono dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii zagrażających naszemu zdrowiu. Nazwy niektórych z nich już słyszeliśmy - to salmonella, pałeczki paradu i listeria. Placówki gastronomiczne pozostawiają wiele do życzenia. Producenci mięs mają niezliczone pomysły na sprzedaż nieświeżych produktów. Prowadząca zdradzi, co tak naprawdę zawierają w sobie jedne z najbardziej lubianych przez Polaków wyrobów.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Katarzyna Bosacka
gospodarz
Zobacz także
- Co nas truje (7/12) - program rozrywkowy - niedziela, 9 listopada 9:50
- Co nas truje (8/12) - program rozrywkowy - niedziela, 9 listopada 10:35
- Co nas truje (9/12) - program rozrywkowy - niedziela, 16 listopada 9:50
- Co nas truje (10/12) - program rozrywkowy - niedziela, 16 listopada 10:35
