x
Co nas truje (1/12)

Co nas truje (1/12)

program rozrywkowy Polska 2018   b.o.
W skrócie:Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin. W naszym kraju mięso cieszy się dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 6 maja
za 11 dni
11:50 Food Network (z napisami)

Opis

W drugiej edycji programu Katarzyna Bosacka zdradza, na co warto zwracać uwagę podczas zakupów spożywczych. Wyjaśnia, które produkty mogą przyczyniać się do rozwoju chorób w naszym organizmie i pogorszenia samopoczucia. Prowadząca daje liczne wskazówki, jak wyeliminować szkodliwe składniki z diety i jak je zastąpić, by podwyższyć jakość posiłków. Zagląda do polskich rodzin, by zbadać i ulepszyć ich jadłospis, przeprowadza sondy uliczne, a także konsultuje się z ekspertami - lekarzami i technologami żywienia.

Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin, obalając tym samym mit o tym, że mięso jest zdrowe. W naszym kraju cieszy się ono dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii zagrażających naszemu zdrowiu. Nazwy niektórych z nich już słyszeliśmy - to salmonella, pałeczki paradu i listeria. Placówki gastronomiczne pozostawiają wiele do życzenia. Producenci mięs mają niezliczone pomysły na sprzedaż nieświeżych produktów. Prowadząca zdradzi, co tak naprawdę zawierają w sobie jedne z najbardziej lubianych przez Polaków wyrobów.

Zobacz także