Co nas truje (1/12)
W skrócie: | Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin. W naszym kraju mięso cieszy się dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W drugiej edycji programu Katarzyna Bosacka zdradza, na co warto zwracać uwagę podczas zakupów spożywczych. Wyjaśnia, które produkty mogą przyczyniać się do rozwoju chorób w naszym organizmie i pogorszenia samopoczucia. Prowadząca daje liczne wskazówki, jak wyeliminować szkodliwe składniki z diety i jak je zastąpić, by podwyższyć jakość posiłków. Zagląda do polskich rodzin, by zbadać i ulepszyć ich jadłospis, przeprowadza sondy uliczne, a także konsultuje się z ekspertami - lekarzami i technologami żywienia.
Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin, obalając tym samym mit o tym, że mięso jest zdrowe. W naszym kraju cieszy się ono dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii zagrażających naszemu zdrowiu. Nazwy niektórych z nich już słyszeliśmy - to salmonella, pałeczki paradu i listeria. Placówki gastronomiczne pozostawiają wiele do życzenia. Producenci mięs mają niezliczone pomysły na sprzedaż nieświeżych produktów. Prowadząca zdradzi, co tak naprawdę zawierają w sobie jedne z najbardziej lubianych przez Polaków wyrobów.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Katarzyna Bosacka gospodarz
Zobacz także
- Co nas truje (12) - program rozrywkowy - noc czw./pt., 31 lipca na 1 sierpnia 3:10
- Co nas truje (3/12) - program rozrywkowy - sobota, 2 sierpnia 8:25
- Co nas truje (2/10) - program rozrywkowy - niedziela, 3 sierpnia 8:50
- Co nas truje (4/12) - program rozrywkowy - sobota, 9 sierpnia 8:10