
CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 5.07.2025
6:00
W ogrodowej kuchni Marcusa 2 (5)serial dokumentalny
Szef kuchni Marcus Wareing rozwija swoją farmę. Podróżuje po południowo-wschodniej Anglii. Odwiedza rolników i zdobywa nowe składniki. Serwuje pyszne i zdrowe dania rodzinie oraz przyjaciołom.
6:40
W ogrodowej kuchni Marcusa 2 (6)serial dokumentalny
Szef kuchni Marcus Wareing rozwija swoją farmę. Podróżuje po południowo-wschodniej Anglii. Odwiedza rolników i zdobywa nowe składniki. Serwuje pyszne i zdrowe dania rodzinie oraz przyjaciołom.
7:15
8:00
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grochówka (6)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
8:25
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Placki (7)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
8:55
Zgrillowani (5)magazyn kulinarny
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
9:25
ABC gotowania - kuchnia polska: Śliwka (3)magazyn kulinarny
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
9:55
ABC gotowania - kuchnia polska: Ziemniaki (4)magazyn kulinarny
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
10:25
Dzień dobry, śniadanie 2: Tosty (7)magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
- 10:50Sachie w Nowej Zelandii (7)
serial dokumentalny
Szefowa kuchni Sachie Nomura wyrusza w pełną inspiracji i nowych smaków podróż, podczas której odkrywa lokalne specjały. Każdy odcinek to wizyta w jednym regionie. Sachie gotuje również wybrane dania.
11:20
Wyjątkowe smaki miast: Edynburg (2)program rozrywkowy
W tym odcinku Tom Kerridge, uhonorowany dwiema gwiazdkami szef kuchni, pokaże Fredowi miejsca w Edynburgu, w których najbardziej smakują mu potrawy. Tom lubi dobrą atmosferę w lokalach.
- 12:25Przez żołądek do serca (1)
reality show
Gino D'Acampo zaprasza kilkoro singli do swojej wilii, gdzie otwiera szkołę kulinarną. Wspólne gotowanie może sprawić, że uczestnicy znajdą swoją drugą połowę. Nie obędzie się bez zabawnych sytuacji.
13:25
Premiera: Po prostu Jamie: szybko i łatwo (4)magazyn kulinarny
W codziennym pędzie trudno jest znaleźć czas i pomysły na smaczne posiłki. Jamie Oliver zdradza przepisy na dania, które można przyrządzić szybko i bez wysiłku m.in. potrawy pieczone na blasze.
14:25
Bosacka daje radę: Rosół (3)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
14:55
Słodka jak Sugar 3 (7)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów.
15:25
ABC gotowania - kuchnia włoska (16)magazyn poradnikowy
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
15:55
Dzień dobry, obiad: Obiad na wynos (7)magazyn kulinarny
Martyna Chomacka dzieli się przepisami na obiady. Pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne czy jednogarnkowe.
16:25
M jak mięso 8 (4)serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
17:00
M jak mięso 8 (5)serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
17:30
Bosacka daje radę: Rosół (3)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
- 18:00Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo (14)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
19:00
Ainsley na Malcie - smaki wyspy (2)serial dokumentalny
Brytyjski kucharz Ainsley Harriott odkrywa nowe smaki na słonecznej Malcie, łączącej wpływy południowej Europy i krajów arabskich. Inspiruje się lokalnymi potrawami do stworzenia własnych przepisów.
20:00
Premiera: Ainsley na Malcie - smaki wyspy (3)serial dokumentalny
Brytyjski kucharz Ainsley Harriott odkrywa nowe smaki na słonecznej Malcie, łączącej wpływy południowej Europy i krajów arabskich. Inspiruje się lokalnymi potrawami do stworzenia własnych przepisów.
20:50
Michel Roux - sielskie smaki francuskiej kuchni 2 (6)serial dokumentalny
Mistrz sztuki kulinarnej udaje się w podróż po Prowansji. Przemierza okolicę swoim renault, odwiedzając lokalnych producentów żywności. Do jego kuchni trafiają świeże ryby, mięsa i nabiał.
21:45
M jak mięso 7 (3)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
- 22:15Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Phnom Penh - stolica Kambodży (7)
serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
22:45
Nie tylko kimchi (4)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
23:15
Nie tylko kimchi (5)magazyn kulinarny
Min i Kuba, polsko-koreańskie małżeństwo, zapraszają na wspólne gotowanie. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
23:45
Zgrillowani (3)magazyn kulinarny
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
0:15
Zgrillowani (4)magazyn kulinarny
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
0:45
Michel Roux - sielskie smaki francuskiej kuchni 2 (6)serial dokumentalny
Mistrz sztuki kulinarnej udaje się w podróż po Prowansji. Przemierza okolicę swoim renault, odwiedzając lokalnych producentów żywności. Do jego kuchni trafiają świeże ryby, mięsa i nabiał.
- 1:40Nie bój ryby! (1)
magazyn kulinarny
Bartosz Lisek pracował jako kucharz okrętowy. Odwiedzał targi w każdym porcie. Kupował świeże ryby i różnorodne owoce morza. Teraz dzieli się przepisami, nad którymi pracował przez lata.
- 2:10Nie bój ryby! (2)
magazyn kulinarny
Bartosz Lisek pracował jako kucharz okrętowy. Odwiedzał targi w każdym porcie. Kupował świeże ryby i różnorodne owoce morza. Teraz dzieli się przepisami, nad którymi pracował przez lata.
2:45
Widelcem po mapie (9)serial dokumentalny
Szef kuchni Aleksander Baron i vloger Damian Kordas wyruszają w podróż w celu stworzenia unikatowej kulinarnej mapy Polski. Odwiedzą polecane restauracje oraz poznają tajniki kucharzy z całego kraju.
3:15
Bitwa na smaki: David vs Matteo (10)magazyn kulinarny
Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego dania ze wskazanych im produktów. O wygranej zadecydują goście.
- 3:45Bitwa na smaki: David vs Matteo 2: Street food - Błażej Hrapkowicz (1)
magazyn kulinarny
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida i Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (9)magazyn kulinarny
Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
4:55
Słodka jak Sugar 2 (2)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, przygotuje klasyczne słodkości. Na początek poda eklery w dwóch wersjach: z polewą czekoladową i z kruszonką. Następnie zaserwuje aksamitny mus czekoladowy.
5:30
Ugotuj mi, mamo! (8)magazyn kulinarny
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI