
CANAL+ Kuchnia Program TV na dziś
17:50
Wielkie wyzwanie z Jamie Oliverem (3)reality show
Kucharze stają do rywalizacji, której stawką jest podpisanie umowy ze znanym wydawnictwem. Muszą przekonać jury, że ich przepisy są wyjątkowe, a książka ich autorstwa ma szansę zostać bestsellerem.
18:50
Szukając umami (1)serial dokumentalny
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
19:20
M jak mięso 8 (5)serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
19:50
Jamie Oliver: gotuj sezonowo (4)magazyn kulinarny
Mistrz kuchni podpowiada, jak wykorzystać sezonowe składniki. Zachęca do zakładania upraw i zakupów na targach. Przygotuje sałatki, tarty, dania z grilla, ciasta, gulasze oraz przetwory.
20:45
Jakubiak rozgryza... (13)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
21:00
Anthony Bourdain: Bez rezerwacji 7: Kurdystan (15)serial dokumentalny
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
21:55
Anthony Bourdain: Bez rezerwacji 7: W krainie Cajunów (16)serial dokumentalny
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
22:45
Jakubiak rozgryza...: Maltańskie owoce morza (4)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
23:00
Powrót do River Cottage (4)serial dokumentalny
Dokumentaliści udają się na farmę prowadzoną od 1998 roku w River Cottage w hrabstwie Dorset przez szefa kuchni Hugh Fearnleya-Whittingstalla. Przyglądają się codziennemu życiu blisko natury.
0:00
Szukając umami (3)serial dokumentalny
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
0:35
Szukając umami (4)serial dokumentalny
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
1:10
Gotuj, jedz i spalaj z Donalem (1)magazyn kulinarny
Donal przygotowuje się do zdobycia najwyższego szczytu Irlandii, Carrauntoohill. Potrzebuje pożywnych przekąsek, które dodadzą sił podczas trudnej wspinaczki. Przygotowuje m.in. bezglutenowe placki.
1:40
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek (6)magazyn kulinarny
Jagna Niedzielska, popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Radzi, jak efektywnie wykorzystywać dostępne w kuchni produkty, by zminimalizować straty.
2:10
Jakubiak lokalnie 2 (9)magazyn kulinarny
Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
2:45
David w Europie (1)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud opowiada o tradycjach kulinarnych wybranych krajów Europy. Razem z gośćmi prezentuje specjały m.in. Rosji, Francji i Włoch.
3:20
Czy na pewno umiesz gotować? (10)reality show
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterów programu zgłaszają bliscy, którzy mają dość niesmacznych potraw. Andrzej Polan szkoli uczestników w sztuce gotowania.
3:55
Jakubiak rozgryza...: Maderska kanapka z ośmiornicą (8)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek (3)magazyn kulinarny
Popularna blogerka Marta Dymek w każdym odcinku próbuje przekonać zaproszonego gościa do kuchni wegetariańskiej. Prowadząca pokaże, jak zastąpić potrawy mięsne ich jarskimi wariacjami.
4:55
Desery Dekera (7)magazyn kulinarny
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
5:30
Ugotuj mi, mamo! 2 (8)magazyn kulinarny
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.