
Food NetworkProgram TV na Sobota 9.08.2025
6:00
Wiem, co jem (7/16)magazyn poradnikowy
Bakalie stają się symbolem zdrowego trybu życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach m.in. kokony owadów i pleśń. Katarzyna Bosacka demaskuje nieuczciwe sztuczki producentów.
- 6:35Słodki świat Renata (3/8)
magazyn kulinarny
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
7:35
Z chlebem i oliwą (6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
8:10
Z chlebem i oliwą (1/8)magazyn kulinarny
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
8:45
Niech wygra lepsze menu (3/10)reality show
Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
9:45
MasterChef Junior (4/10)program rozrywkowy
Mali kucharze przygotowują dania z halibutów. Wcześniej jednak Michel Moran pokazuje im, jak profesjonalnie je filetować. Druga część odcinka jest poświęcona klasycznej polędwicy Wellington.
11:20
Apetyt na miłość (6/12)program rozrywkowy
Remigiusz chciałby się już ustatkować. Przyznaje, że jeśli chodzi o sprawy domu, pozostaje tradycjonalistą. Jego przyszła żona musi dobrze gotować. Wśród kandydatek są Julia, Oliwia i Marcelina.
12:20
Makłowicz w drodze (9/10)magazyn kulinarny
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
12:55
Makłowicz w drodze (10)magazyn kulinarny
Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
13:30
Gotowanie na ranczu z Guyem (5/14)magazyn kulinarny
Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
14:05
Gotowanie na ranczu z Guyem (6/14)magazyn kulinarny
Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
14:40
Mordercza kuchnia: na ostrzu noża (3/9)reality show
Najlepsi szefowie kuchni stają do walki w nieprzewidywalnych kulinarnych pojedynkach, gdzie dozwolone są sabotaż i podstęp. Każdy z uczestników zaczyna z 25 tysiącami dolarów. Może je wydać, by zdobyć przewagę albo zrujnować plany rywali.
15:40
Kobieta na Dzikim Zachodzie (5/13)magazyn kulinarny
Blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:15
Kobieta na Dzikim Zachodzie (6/13)magazyn kulinarny
Blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:50
Posiekani (12/13)teleturniej kulinarny
Kolejna odsłona konkursu, w którym liczą się umiejętności, szybkość i pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed ekspertami. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk składników w niezwykłe potrawy.
- 17:50Pojedynek na grille (5/8)
reality show
Bobby Flay, Anne Burrell i Jet Tila wybierają zawodników do swoich drużyn BBQ. Mają za zadanie mistrzowsko przygotować grillowane potrawy, ale muszą się też zmierzyć ze sztuką wędzenia.
18:50
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (7/13)magazyn poradnikowy
Co czwarty zapracowany Polak kupuje gotowe dania obiadowe. Potrawy z działu garmażeryjnego nie tylko tuczą, ale pełne są zbędnych chemicznych dodatków. Kasia zabierze widzów na wycieczkę.
19:30
Kulinarna misja w Malezji (8/12)magazyn kulinarny
Szef kuchni Malcolm Goh i DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Próbują ulicznych potraw, a potem - inspirując się nimi - tworzą swoje dania.
20:05
Kulinarna misja w Malezji (9/12)magazyn kulinarny
Szef kuchni Malcolm Goh i DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Próbują ulicznych potraw, a potem - inspirując się nimi - tworzą swoje dania.
20:40
Kulinarna misja w Malezji (10/12)magazyn kulinarny
Szef kuchni Malcolm Goh i DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Próbują ulicznych potraw, a potem - inspirując się nimi - tworzą swoje dania.
21:15
Kuchenne rewolucje (10/15)program rozrywkowy
Miłośnicy rajdów typu off-road, Magda i Maciek, kupili pensjonat z restauracją w Kościelnikach Górnych. Postanowili wydzierżawić lokal doświadczonemu szefowi kuchni. Ten jednak się nie sprawdził.
22:20
Kuchenne rewolucje (11/15)program rozrywkowy
Paulina i Andrzej otworzyli restaurację Garnuszek w Łodygowicach. Początki były obiecujące, jednak z czasem goście zaczęli przychodzić tylko na tanie obiady. Zmiana karty dań nie poprawiła sytuacji.
23:20
Z chlebem i oliwą (6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
23:55
Z chlebem i oliwą (1/8)magazyn kulinarny
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
0:30
Wiem, co jem (7/16)magazyn poradnikowy
Bakalie stają się symbolem zdrowego trybu życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach m.in. kokony owadów i pleśń. Katarzyna Bosacka demaskuje nieuczciwe sztuczki producentów.
1:05
Wiem, co jem (8/16)magazyn poradnikowy
Jajko to jeden z najbardziej wartościowych produktów. Katarzyna zdradzi, które są lepsze: fermowe czy wiejskie, z ciemną czy z jasną skorupką, od zwykłej kury, zielononóżki, a może od przepiórki...
1:40
Apetyt na miłość (6/12)program rozrywkowy
Remigiusz chciałby się już ustatkować. Przyznaje, że jeśli chodzi o sprawy domu, pozostaje tradycjonalistą. Jego przyszła żona musi dobrze gotować. Wśród kandydatek są Julia, Oliwia i Marcelina.
2:40
Ulubione przysmaki Ameryki (8/13)magazyn kulinarny
Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
3:35
Ulubione przysmaki Ameryki (9/13)magazyn kulinarny
Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
4:35
Amatorzy kontra zawodowcy (12)teleturniej kulinarny
Eddie Jackson zaprasza pasjonatów gotowania do starcia z uznanymi szefami kuchni. Jeden głos od przypadkowych degustatorów może zaważyć na tym, że amator sztuki kulinarnej wygra 5 tysięcy dolarów.
- 5:10Amatorzy kontra zawodowcy (1/10)
teleturniej kulinarny
Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI