
Food NetworkProgram TV na Niedziela 8.06.2025
6:00
Szczypta smaku (7/8)magazyn kulinarny
W 2009 roku Paul i Stella McCartney zainicjowali kampanię, której celem była promocja jednego bezmięsnego dnia w tygodniu. Prowadzące program zdradzają swój ulubiony wegetariański przepis.
6:35
Szczypta smaku (8)magazyn kulinarny
Propozycje urozmaicające piknikowy kosz. Znajdą się w nim: tort chlebowy z duszoną wołowiną, kremem z awokado i pastą z fasoli oraz chrupiące paszteciki z aromatycznym mięsnym nadzieniem.
7:10
Makaron, ogród i fantazja (1/6)magazyn kulinarny
Szefowa kuchni Enrica przygotowuje pierożki agnolotti z pomidorowym farszem, które podaje z kremem parmezanowym i chipsami z czarnej kapusty. Do tego serwuje salsę z pieczonych pomidorów z nachosami.
7:50
Makaron, ogród i fantazja (2/6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
- 8:30Król mięsa (1/6)
magazyn kulinarny
Luca odświeża tradycyjne dania, dodając im swój unikalny charakter.
- 9:10Król mięsa (2/6)
magazyn kulinarny
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Prowadzący zaprasza widzów do karczmy na toskańskich wzgórzach, którą od czterech pokoleń prowadzi jego rodzina. To tam przyrządza gulasze i pieczenie.
- 9:50Pyszne historie (1/6)
serial dokumentalny
Znana szefowa kuchni i autorka książek kulinarnych Carla Hall podróżuje po całym świecie. W miejscach, do których dociera, szuka potraw, które uchodzą za typowo amerykańskie. Jej celem jest bowiem wyśledzenie prawdziwego rodowodu tych dań.
- 10:40Pyszne historie (2/6)
serial dokumentalny
Znana szefowa kuchni i autorka książek kulinarnych Carla Hall podróżuje po całym świecie. W miejscach, do których dociera, szuka potraw, które uchodzą za typowo amerykańskie. Jej celem jest bowiem wyśledzenie prawdziwego rodowodu tych dań.
11:25
Apetyt na miłość (2/12)program rozrywkowy
W tym odcinku znany z drugiej edycji programu Andrzej stanie po drugiej stronie barykady - będzie dokonywał wyboru spośród trzech kobiet, które przez żołądek będą chciały dostać się do jego serca.
12:25
Makłowicz w drodze (6/11)magazyn kulinarny
Rovinj to jedno z najpiękniejszych miast półwyspu Istria. Podróżnik zachwyca się kozim serem z popiołem czy boczkiem wieprzowym z kremem z selera. Samodzielnie przygotowuje risotto ze szparagami.
13:00
Makłowicz w drodze (7/11)magazyn kulinarny
Robert odwiedza miasteczko Vizinada i Zalew Limski, a także kilka innych zachwycających miejsc w okolicy. Starożytny Poreč z bizantyjską bazyliką, wenecki Novigrad, toskańskie winnice w Narduće.
13:35
Kuchenne rewolucje (2/14)program rozrywkowy
Restauracja Mazowianka dla Krzysztofa i Marka, którzy prowadzą firmę budowlaną, stanowić miała miłą odmianę. Założyli, że wystarczy zatrudnić profesjonalny personel, a interes będzie rozwijał się sam.
14:40
Kuchenne rewolucje (3/14)program rozrywkowy
Samir Zeair to odnoszący sukcesy lekarz pochodzący z Syrii. Przez zbrojny konflikt jego żona, Nada, musiała opuścić ojczyznę, a dwa lata temu wspólnie z bratem Samira założyła w Polsce restaurację.
15:40
Molly gotuje na farmie (3/13)magazyn kulinarny
Autorka książek i blogerka Molly Yeh w swoim wiejskim domu przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do kuchni w całej Ameryce.
16:10
Molly gotuje na farmie (4/13)magazyn kulinarny
Autorka książek i blogerka Molly Yeh w swoim wiejskim domu przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do kuchni w całej Ameryce.
16:40
Amatorzy kontra zawodowcy (7/12)teleturniej kulinarny
Eddie Jackson zaprasza pasjonatów gotowania do starcia z uznanymi szefami kuchni. Jeden głos od przypadkowych degustatorów może zaważyć na tym, że amator sztuki kulinarnej wygra 5 tysięcy dolarów.
17:15
Amatorzy kontra zawodowcy (8/12)teleturniej kulinarny
Eddie Jackson zaprasza pasjonatów gotowania do starcia z uznanymi szefami kuchni. Jeden głos od przypadkowych degustatorów może zaważyć na tym, że amator sztuki kulinarnej wygra 5 tysięcy dolarów.
17:50
MasterChef Nastolatki (4/9)program rozrywkowy
Uczestnicy zmierzą się z wyzwaniem związanym z nowoczesną technologią. Michał Korkosz zaprezentuje przepis za pomocą telefonu. Kucharze będą tworzyć dania wegetariańskie. Jury oceni ich starania.
19:10
Miłość od kuchni (9/10)program rozrywkowy
Jakub pracuje w branży telewizyjnej. Chciałby poznać kandydatkę do stworzenia kochającej się rodziny. Odwiedza mieszkania miłośniczki zwierząt Izy, romantyczki Moniki i poetki Marty.
- 20:05Światowa kuchnia Ravinder (5/20)
magazyn kulinarny
Do indyjskich dań Ravinder dodaje nieco współczesności: łączy trzy ulubione składniki, by stworzyć cytrynowo-krewetkowe placki, a jej pikantne udka z kurczaka przechodzą metamorfozę.
- 20:40Światowa kuchnia Ravinder (6/20)
magazyn kulinarny
Prowadząca przyrządza sałatkę z papają, która idealnie oddaje klimat tajskiego jedzenia. Gotuje zupę Tom Yum. Na główne danie proponuje curry z jagnięciną oraz warzywny talerz z sosem z orzechów.
21:15
Gra o kulinarny tron (1/8)reality show
Scott Conant zaprasza sześciu szefów kuchni do kulinarnej rozgrywki. Jeden z zawodników zaskakuje odważną taktyką. Do gry niespodziewanie wkracza legenda kulinarnego świata.
- 22:50Marco w kuchni (13/14)
magazyn kulinarny
Marco przyrządza sałatkę owocowo-warzywną, pełną witamin i soli mineralnych. Wykorzystuje w niej jęczmień, który dostarcza sporą dawkę żelaza. Z kolei pasta z bakłażana ma właściwości przeciwzapalne.
- 23:25Marco w kuchni (14)
magazyn kulinarny
Marco Bianchi pokazuje, jakim rodzajem jedzenia pobudzić neurony i poprawić koncentrację. W menu proponuje owies, makrelę z kwasami omega-3, antystresowe awokado i buraki oraz kwercetynę z jabłek.
0:00
Makaron, ogród i fantazja (1/6)magazyn kulinarny
Szefowa kuchni Enrica przygotowuje pierożki agnolotti z pomidorowym farszem, które podaje z kremem parmezanowym i chipsami z czarnej kapusty. Do tego serwuje salsę z pieczonych pomidorów z nachosami.
0:40
Makaron, ogród i fantazja (2/6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
1:20
Szczypta smaku (7/8)magazyn kulinarny
W 2009 roku Paul i Stella McCartney zainicjowali kampanię, której celem była promocja jednego bezmięsnego dnia w tygodniu. Prowadzące program zdradzają swój ulubiony wegetariański przepis.
1:55
Szczypta smaku (8)magazyn kulinarny
Propozycje urozmaicające piknikowy kosz. Znajdą się w nim: tort chlebowy z duszoną wołowiną, kremem z awokado i pastą z fasoli oraz chrupiące paszteciki z aromatycznym mięsnym nadzieniem.
2:30
Apetyt na miłość (1/12)program rozrywkowy
Ola po pobycie w Brazylii żyje według latynoskich rytmów. Z wykształcenia jest prawniczką, która dorabia jako epizodystka. Damian spróbuje zdobyć jej serce przysmakami z własnej naleśnikarni.
- 3:30Mania grillowania z Bobbym Flayem (1/13)
magazyn kulinarny
Bobby Flay przedstawia sposób przygotowania burgerów z wołowiną i indykiem. Kolejnymi specjałami są grillowane bataty z sosem z miodowej musztardy i mięty oraz brzoskwiniowy koktajl.
- 4:00Mania grillowania z Bobbym Flayem (2/13)
magazyn kulinarny
Bobby Flay szykuje śródziemnomorskie menu, używając kilku grillowych sztuczek. Używa ulubionego przyrządu do przygotowania cukinii z jogurtowym sosem jalapeno oraz krewetek z olejem kalabryjskim.
4:30
Człowiek, ogień i wyżerka (6)magazyn kulinarny
Roger Mooking przemierza Amerykę w poszukiwaniu najbardziej innowacyjnych sposobów gotowania na ogniu. Zwraca uwagę na robione na zamówienie grille i wędzarki, a także niewielkie ogniska.
5:00
Człowiek, ogień i wyżerka (1/6)magazyn kulinarny
Roger Mooking przemierza Amerykę w poszukiwaniu najbardziej innowacyjnych sposobów gotowania na ogniu. Zwraca uwagę na robione na zamówienie grille i wędzarki, a także niewielkie ogniska.
5:35
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI