Wszystkie smaki fermentacji 2: Wielka przemiana mleka (1)
(Flavors of Fermentation)
serial dokumentalny Korea Południowa 2021
| Reżyseria: | Yoonsang Kim |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| piątek, 14 listopada za 12 dni |
20:00 | CANAL+ Kuchnia (z napisami) |
Opis
Kontynuacja fascynującej koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów i tradycjach z tym związanych. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi ważny element jadłospisu. Specjały takie jak japońska pasta miso czy koreańskie warzywa kimchi zyskały dużą popularność. Inne, jak przetwory z mleka jaka czy potrawy ze sfermentowanych ryb lub owoców morza, są spożywane lokalnie. Autorzy serii podglądają, jak się je przyrządza. Niektóre widoki przeznaczone są wyłącznie dla widzów o mocnych nerwach.
W tym odcinku
Kontynuacja koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi ważny element jadłospisu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Yoonsang Kim
reżyseria
Zobacz także
- Wszystkie smaki fermentacji 2: Długo wyczekiwany smak soi (2) - serial dokumentalny - piątek, 14 listopada 20:30