Wszystkie smaki fermentacji 2 (2)
(Flavors of Fermentation)
serial dokumentalny Korea Południowa 2021
| Reżyseria: | Yoonsang Kim |
|---|---|
| W skrócie: | Kontynuacja fascynującej koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi bardzo ważny element jadłospisu. |
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Kontynuacja fascynującej koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów i tradycjach z tym związanych. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi ważny element jadłospisu. Specjały takie jak japońska pasta miso czy koreańskie warzywa kimchi zyskały dużą popularność. Inne, jak przetwory z mleka jaka czy potrawy ze sfermentowanych ryb lub owoców morza, są spożywane lokalnie. Autorzy serii podglądają, jak się je przyrządza. Niektóre widoki przeznaczone są wyłącznie dla widzów o mocnych nerwach.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Yoonsang Kim
reżyseria
Zobacz także
- Wszystkie smaki fermentacji 2 (5) - serial dokumentalny - piątek, 12 grudnia 20:00
- Wszystkie smaki fermentacji 2 (6) - serial dokumentalny - piątek, 12 grudnia 20:35 i 1 późniejsza emisja
