Wiem, co jem (15/16)
W skrócie: | Polska jest jednym z najważniejszych przetwórców ryb w UE, jednak statystyczny Polak zjada ich jedynie 12 kg rocznie. Niestety, w rodzimych sklepach łatwo natknąć się na złej jakości produkty. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 23 sierpnia za 12 dni |
6:00 | Food Network |
niedziela, 24 sierpnia za 13 dni |
0:55 | Food Network |
Opis
Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.
Polska jest jednym z najważniejszych przetwórców ryb w Unii Europejskiej, jednak statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich jedynie 12 kg rocznie, podczas gdy przeciętny Portugalczyk pochłania aż 57 kg rybiego mięsa. Niestety, w rodzimych sklepach łatwo natknąć się na złej jakości produkty, niektóre firmy potrafią sprzedać mięso przeterminowane nawet o 5 lat lub konserwy z oszukanym wsadem. Kasia Bosacka przekona się, co znalazł w łososiach zespół norweskich ekspertów. Odpowie też na pytanie, jak rozpoznać nieświeżą rybę, czy dzieci i kobiety w ciąży powinny jeść rybie mięso oraz czy panga i tilapia nadają się do spożycia.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Katarzyna Bosacka gospodarz
Zobacz także
- Świat według Kiepskich: Wiem, co jem (438) - serial komediowy - środa, 13 sierpnia 13:30 i 2 późniejsze emisje
- Wiem, co jem (11/16) - magazyn poradnikowy - sobota, 16 sierpnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Wiem, co jem (12/16) - magazyn poradnikowy - noc sob./niedz., 16 na 17 sierpnia 1:15
- Wiem, co jem (13/16) - magazyn poradnikowy - niedziela, 17 sierpnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Wiem, co jem (14/16) - magazyn poradnikowy - noc niedz./pon., 17 na 18 sierpnia 1:30
- Wiem, co jem (16) - magazyn poradnikowy - noc sob./niedz., 23 na 24 sierpnia 1:30