Przystanek slow food 4: Prawdziwe soki (2)
magazyn kulinarny Polska 2022
Reżyseria: | Michał Bandurski |
---|---|
W skrócie: | Odwiedzimy prekursora tłoczenia soków bezpośrednio z owoców - Krzysztofa Maurera. Inspiracjami podzieli się również Bartłomiej Klaga. Wspólnie przygotują polewkę oraz pierożki z wędzoną śliwką. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 18 maja za 6 dni |
5:50 | TVP HD |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
W tym odcinku odwiedzimy niezwykłego człowieka, będącego prekursorem tłoczenia soków bezpośrednio z owoców - Krzysztofa Maurera. Razem z nim prześledzimy drogę, którą pokonuje świeżo zerwany owoc zanim trafi do butelki. Owocowymi inspiracjami podzieli się z nami również szef kuchni z Łącka, Bartłomiej Klaga. Panowie wspólnie przygotują polewkę z ziemniakami i boczkiem oraz pierożki z wędzoną śliwką, podlane śliwowicą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Michał Bandurski reżyseria
Zobacz także
- Przystanek slow food 4: Dobrodziejstwa z domowej spiżarni (1) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 16 na 17 maja 5:50
- Przystanek slow food 4: Powidła śliwkowe z Dolnej Wisły (3) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 23 na 24 maja 5:50
- Przystanek slow food 4: Tradycyjne kiełbasy (4) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 24 na 25 maja 5:50