Przystanek slow food 4: Prawdziwe soki (2)
magazyn kulinarny Polska 2022
Reżyseria: | Michał Bandurski |
---|---|
W skrócie: | Odwiedzimy prekursora tłoczenia soków bezpośrednio z owoców - Krzysztofa Maurera. Inspiracjami podzieli się również Bartłomiej Klaga. Wspólnie przygotują polewkę oraz pierożki z wędzoną śliwką. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 14 lipca za 10 dni |
5:40 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
W tym odcinku odwiedzimy niezwykłego człowieka, będącego prekursorem tłoczenia soków bezpośrednio z owoców - Krzysztofa Maurera. Razem z nim prześledzimy drogę, którą pokonuje świeżo zerwany owoc zanim trafi do butelki. Owocowymi inspiracjami podzieli się z nami również szef kuchni z Łącka, Bartłomiej Klaga. Panowie wspólnie przygotują polewkę z ziemniakami i boczkiem oraz pierożki z wędzoną śliwką, podlane śliwowicą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Michał Bandurski reżyseria
Zobacz także
- Przystanek slow food 4: Dobrodziejstwa z domowej spiżarni (1) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 10 na 11 lipca 5:35
- Przystanek slow food 4: Powidła śliwkowe z Dolnej Wisły (3) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 14 na 15 lipca 5:40
- Przystanek slow food 4: Tradycyjne kiełbasy (4) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 lipca 5:50
- Przystanek slow food 4: Wielkopolskie ziemniaki (5) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 16 na 17 lipca 5:50