Przystanek slow food 4: Tradycyjne kiełbasy (4)
magazyn kulinarny Polska 2022
Reżyseria: | Michał Bandurski |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 16 lipca za 13 dni |
5:50 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
W tym odcinku wizyta w Wielkopolsce, która uchodzi za polską stolicę kiełbasy. O procesie produkcji tej tradycyjnej potrawy opowie rodzina Maryniaków, która zajmuje się masarstwem od sześciu pokoleń.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Michał Bandurski reżyseria
Zobacz także
- Przystanek slow food 4: Dobrodziejstwa z domowej spiżarni (1) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 10 na 11 lipca 5:35
- Przystanek slow food 4: Prawdziwe soki (2) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 13 na 14 lipca 5:40
- Przystanek slow food 4: Powidła śliwkowe z Dolnej Wisły (3) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 14 na 15 lipca 5:40