Odkrycia Magdy Gessler (2/3)
| W skrócie: | Magda Gessler wybiera się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest tu Dmitrij Babak, a jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań.
Magda Gessler wybiera się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest tu Dmitrij Babak, a jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji oraz kuchni ukraińskiej ze smakami z całego świata. W menu znajduje się galareta z królika z chrzanem i musztardą molekularną, tatar z łososia z guacamole z chipsem z mąki gryczanej, czarne pierogi z sandacza i prawdziwy barszcz ukraiński podany w główce kapusty. Zaskoczeniem jest z pewnością jadalna świeczka z masła, czosnku i soli.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Magda Gessler
gospodarz
Zobacz także
- Odkrycia Magdy Gessler (1/2) - magazyn kulinarny - dziś, 5 listopada 7:45 i 5 późniejszych emisji
- Odkrycia Magdy Gessler (2/3) - magazyn kulinarny - dziś, 5 listopada 8:20 i 3 późniejsze emisje
- Odkrycia Magdy Gessler (3) - magazyn kulinarny - sobota, 15 listopada 12:30
