Odkrycia Magdy Gessler (1/2)
| W skrócie: | Magda Gessler sprawdza, co oferuje Rezydencja Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Szef kuchni Mariusz Malinowski łączy smaki francuskie ze śląskimi. Serwuje m.in. tatar ze strusia. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| środa, 29 października za 3 dni |
7:45 | Food Network |
| środa, 5 listopada za 10 dni |
7:45 | Food Network |
| środa, 5 listopada za 10 dni |
8:55 | Food Network |
| piątek, 7 listopada za 12 dni |
11:05 | Food Network |
Opis
Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań.
Magda Gessler odwiedza Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Przy tworzeniu tego wyjątkowego miejsca, właściciele postanowili czerpać inspirację z Paryża. Można tu zjeść m.in. regionalne przysmaki we współczesnej interpretacji oraz królewskie śniadanie. Szefem kuchni jest Mariusz Malinowski, którego ambasadorka Food Network poznała prawie dziewięć lat temu na planie "Kuchennych rewolucji". Jego dania są przykładem awangardowej kuchni francusko-śląskiej. Na początek kucharz serwuje tatar ze strusia z galaretką z kiszonej kapusty, czipsami ryżowymi i szczypiorkiem. Na stół podaje później tartę z wędzoną słoniną, kacze ozorki, flaki cielęce oraz faszerowaną przepiórkę z liśćmi kalarepy. Na koniec przygotowuje deser z plastrem miodu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Magda Gessler
gospodarz
Zobacz także
- Odkrycia Magdy Gessler (2) - magazyn kulinarny - środa, 29 października 8:20 i 2 późniejsze emisje
- Odkrycia Magdy Gessler (3) - magazyn kulinarny - środa, 29 października 8:50
