Kuchnia dla odważnych (7/8)
magazyn kulinarny Polska 2019
W skrócie: | Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal 'ZEW się budzi'. Kucharz szykuje dla gości grochówkę z nóżkami wieprzowymi. W menu znajdują się także policzki wieprzowe. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 25 czerwca za 7 dni |
10:30 | Food Network |
Opis
Walenty Kania wraz z widzami odkrywa nowe, odważne smaki. W kuchni eksperymentuje z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokazuje, co jeszcze można zjeść. Odwiedza krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których karmi robakami. Razem z przyjacielem z Katowic przyrządza szwedzkiego kiszonego śledzia, a także wyrusza w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajduje smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej.
Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal "ZEW się budzi". Kucharz szykuje dla gości pożywną grochówkę z nóżkami wieprzowymi, którą podaje z własnoręcznie upieczonym chlebem. W menu głównym znajdują się także policzki wieprzowe z grzybami oraz ogony wołowe z kiełbasą chorizo.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Walenty Kania gospodarz
Zobacz także
- Kuchnia dla odważnych (5/8) - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 9:25
- Kuchnia dla odważnych (6/8) - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 9:55
- Kuchnia dla odważnych (8) - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 11:00