Kuchenne rewolucje (1/13)
W skrócie: | Magda Gessler udaje się do restauracji Hacjenda położonej w Słupi. Jeden z pierwszych w Polsce prawdziwych steak house'ów cieszył się dużym powodzeniem. Dobra passę skończyła budowa autostrady. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces.
Magda Gessler wybiera się do restauracji Hacjenda położonej w niewielkiej Słupi pod Bralinem tuż przy dawnej trasie Warszawa - Wrocław. Jej właściciel Mirek, człowiek obyty w świecie, uczył się jeździć konno w Hiszpanii. Sporo czasu spędził też w Niemczech, aż wreszcie wrócił do Polski, by rozpocząć prowadzenie jednego z pierwszych w Polsce prawdziwych steak house'ów. Lokal cieszył się dużym powodzeniem. Jedną ze stałych klientek była Kalina, którą właściciel wypatrzył wśród swoich gości. Długo zabiegał o jej względy, aż wreszcie została ona jego żoną. Dobra passa skończyła się wraz z wybudowaniem nowej autostrady. Mężczyzna starał się wprowadzać zmiany w menu, wykorzystując doświadczenie zdobyte za granicą. Serwował bez powodzenia owoce morza, homary i steki z aligatora, wracając ostatecznie do kuchni polskiej. Niestety jego wysiłek wciąż nie daje rezultatów.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Magda Gessler gospodarz
Zobacz także
- Kuchenne rewolucje (9/13) - program rozrywkowy - dziś, 28 marca 12:30
- Kuchenne rewolucje: Łódź, Famiglia Per Amici (10/14) - program rozrywkowy - dziś, 28 marca 15:50 i 1 późniejsza emisja
- Kuchenne rewolucje (4/12) - program rozrywkowy - dziś, 28 marca 21:35 i 2 późniejsze emisje
- Kuchenne rewolucje: Knyszyn, Bar u Marka (1/14) - program rozrywkowy - piątek, 29 marca 11:30
- Kuchenne rewolucje (10/13) - program rozrywkowy - piątek, 29 marca 12:40
- Kuchenne rewolucje: Radzionków, Bistro Przy Rondzie (11/14) - program rozrywkowy - piątek, 29 marca 15:50 i 1 późniejsza emisja
- Kuchenne rewolucje: Świnoujście, Taste (2/13) - program rozrywkowy - sobota, 30 marca 6:50
- Kuchenne rewolucje: Rybnik, Dzika Róża (3/13) - program rozrywkowy - niedziela, 31 marca 6:50
- Kuchenne rewolucje (11/13) - program rozrywkowy - poniedziałek, 1 kwietnia 12:25
- Kuchenne rewolucje: Mińsk Mazowiecki, Mazowianka (2/14) - program rozrywkowy - wtorek, 2 kwietnia 11:30