Jakubiak rozgryza Polskę: Kapuśniak (1)
magazyn kulinarny Polska 2021
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 13 września za 12 dni |
9:00 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Tym razem na stole zagoszczą dania o wyrazistym kwaśnym smaku - kapuśniak oraz żur.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Polskę: Żur (2) - magazyn kulinarny - sobota, 13 września 9:30
- Jakubiak rozgryza Polskę: Bigos (3) - magazyn kulinarny - niedziela, 14 września 9:00
- Jakubiak rozgryza Polskę: Pyzy (4) - magazyn kulinarny - niedziela, 14 września 9:30