Jakubiak rozgryza Polskę: Bigos (3)
magazyn kulinarny Polska 2021
| W skrócie: | Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| wtorek, 9 grudnia za 11 dni |
7:10 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Polskę: Kapuśniak (1) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 7:10
- Jakubiak rozgryza Polskę: Żur (2) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 7:40
- Jakubiak rozgryza Polskę: Pyzy (4) - magazyn kulinarny - wtorek, 9 grudnia 7:40
- Jakubiak rozgryza Polskę: Schabowy (5) - magazyn kulinarny - środa, 10 grudnia 7:10
- Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6) - magazyn kulinarny - środa, 10 grudnia 7:40