Jakubiak rozgryza Polskę: Bigos (3)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Polskę: Zrazy (7) - magazyn kulinarny - dziś, 21 września 16:25
- Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 września 5:00 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 września 5:30 i 2 późniejsze emisje
- Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 22 na 23 września 5:30 i 3 późniejsze emisje