Jakubiak lokalnie (3)
magazyn kulinarny Polska 2013
| W skrócie: | Tomasz Jakubiak w każdym z odwiedzanych regionów szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| środa, 7 stycznia za 13 dni |
5:30 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje się piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak lokalnie: Święta - magazyn kulinarny - sobota, 27 grudnia 18:00 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak lokalnie (1) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 4 na 5 stycznia 5:30
- Jakubiak lokalnie (2) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 5 na 6 stycznia 5:30
- Jakubiak lokalnie (4) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 7 na 8 stycznia 5:30
