Jakubiak lokalnie (5)
        magazyn kulinarny  Polska  2013
          
      
      
      | W skrócie: | Tomasz Jakubiak w każdym z odwiedzanych regionów szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. | 
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja | 
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Tomasz Jakubiak wędruje po Polsce. W każdym z odwiedzanych zakątków kraju szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania. Widzowie dowiedzą się, jak można przyrządzić kozi ser, dojrzewający kindziuk i co można wyczarować ze zwykłej cebuli. Oprócz tego kucharz nauczy ich, jak przygotowuje się piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- 
         Tomasz Jakubiak
        gospodarz Tomasz Jakubiak
        gospodarz


