Ewa gotuje (413)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Prowadząca skupi się na specjałach kuchni regionalnej. Zacznie od małopolskiej zalewajki na maślance, którą poda z ziemniakami, cebulą i boczkiem. W ramach dania głównego zaserwuje łemkowskie fuczki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 7 maja jutro |
2:35 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem prowadząca skupi się na specjałach kuchni regionalnej. Zacznie od małopolskiej zalewajki na maślance, którą poda z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem zrumienionej cebuli i boczku. W ramach dania głównego zaserwuje łemkowskie fuczki, czyli placuszki z kapusty kiszonej i ciasta na naleśniki, smażone dokładnie tak samo jak placki z ziemniaków z sosem pieczarkowym. Deser, inspirowany włoskim tiramisu, podany zostanie w pucharkach. Zamiast kawy czy kakao znajdzie się w nim jednak japońska herbata matcha.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (412) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 5 na 6 maja 2:30
- Ewa gotuje (487) - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (472) - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 7:10
- Ewa gotuje (473) - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 7:35
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 6 na 7 maja 2:45
- Ewa gotuje (431) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 6 na 7 maja 3:15
- Ewa gotuje (488) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (474) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 7:10
- Ewa gotuje (475) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 7:35
- Ewa gotuje (414) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 7 na 8 maja 2:30