Ewa gotuje (380)
W skrócie: | Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje postne potrawy. Zrobi barszcz czerwony zakwaszany wodą z kapusty kiszonej i usmaży kapelusze grzybów w cieście. Przyrządzi też karpia w sosie i upiecze piernik. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
W myśl ludowych wierzeń w Wigilię zwierzęta mówią ludzkim głosem. Ewa Wachowicz wybierze się do lasu, gdzie spróbuje porozmawiać z sarenkami. Po powrocie do domu przygotuje postne potrawy. Zrobi barszcz czerwony zakwaszany wodą z kapusty kiszonej, a później usmaży kapelusze grzybów w cieście naleśnikowym. Przyrządzi też dzwonka z karpia w zielonym, warzywnym sosie. Z kolei na deser upiecze błyskawiczny piernik, który wcale nie powstaje tak szybko, ponieważ ciasto na niego musi leżakować.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (412) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (413) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (481) - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 2:00
- Ewa gotuje (403) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (414) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 2:50 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 3:20 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (505) - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 6:00