Ewa gotuje (301)
| W skrócie: | Odcinek inspirowany kuchnią japońską.Prowadząca przyrządzi tradycyjną zupę miso-shiru oraz pieczonego łososia w marynacie na bazie sosu teriyaki. Na deser poda lody z zieloną herbatą. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie się od przyrządzenia tradycyjnej zupy miso-shiru. Jako danie główne Ewa Wachowicz poda pieczonego łososia w marynacie na bazie sosu teriyaki. Na deser będą bardzo lubiane w Kraju Kwitnącej Wiśni lody z zieloną herbatą. Prowadząca odwiedzi też japońską restaurację i zdradzi tajniki przygotowania sushi.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (412) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 25 na 26 października 2:00
- Ewa gotuje (413) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 25 na 26 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (341) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 25 na 26 października 3:05
- Ewa gotuje (342) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 25 na 26 października 3:30
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - niedziela, 26 października 10:50
- Ewa gotuje (414) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 26 na 27 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 27 października 7:30
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 27 na 28 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (343) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 27 na 28 października 2:35
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 27 na 28 października 3:05
