Ewa gotuje (301)
W skrócie: | Odcinek inspirowany kuchnią japońską.Prowadząca przyrządzi tradycyjną zupę miso-shiru oraz pieczonego łososia w marynacie na bazie sosu teriyaki. Na deser poda lody z zieloną herbatą. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie się od przyrządzenia tradycyjnej zupy miso-shiru. Jako danie główne Ewa Wachowicz poda pieczonego łososia w marynacie na bazie sosu teriyaki. Na deser będą bardzo lubiane w Kraju Kwitnącej Wiśni lody z zieloną herbatą. Prowadząca odwiedzi też japońską restaurację i zdradzi tajniki przygotowania sushi.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (366) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 18 na 19 marca 2:00
- Ewa gotuje (367) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 18 na 19 marca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (468) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 18 na 19 marca 2:45
- Ewa gotuje (469) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 18 na 19 marca 3:15
- Ewa gotuje (453) - magazyn kulinarny - dziś, 19 marca 6:00
- Ewa gotuje (404) - magazyn kulinarny - dziś, 19 marca 7:05
- Ewa gotuje (405) - magazyn kulinarny - dziś, 19 marca 7:35
- Ewa gotuje (368) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 marca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (470) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 marca 2:45
- Ewa gotuje (471) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 19 na 20 marca 3:15