Ewa gotuje (3)
W skrócie: | Prowadząca odwiedza nadbałtycki port rybacki. Ugotuje żurek na wywarze rybnym. Jako danie główne poda kacze udka pieczone na soli. Na deser będą jagodzianki, czyli drożdżówki z borówkami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa spędza kolejny weekend nad Bałtykiem. Tym razem odwiedzi port rybacki. To miejsce jest doskonale znane nie tylko mieszkańcom miasta, ale także wczasowiczom i kuracjuszom, którzy przed powrotem do domu chcą nabyć świeżą rybę. Po powrocie na kwaterę Ewa ugotuje żurek na wywarze rybnym. W ramach dania głównego poda kacze udka pieczone na soli. Na deser będą jagodzianki, czyli drożdżówki z borówkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:05
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:45
- Ewa gotuje (453) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 3:15
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (494) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 7:10
- Ewa gotuje (495) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 7:35
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 2:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (454) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 2:45
- Ewa gotuje (455) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 3:15