
CANAL+ KuchniaProgram TV na Niedziela 22.06.2025
6:00
W ogrodowej kuchni Marcusa 2 (3)serial dokumentalny
Szef kuchni Marcus Wareing rozwija swoją farmę. Podróżuje po południowo-wschodniej Anglii. Odwiedza rolników i zdobywa nowe składniki. Serwuje pyszne i zdrowe dania rodzinie oraz przyjaciołom.
6:40
W ogrodowej kuchni Marcusa 2 (4)serial dokumentalny
Szef kuchni Marcus Wareing rozwija swoją farmę. Podróżuje po południowo-wschodniej Anglii. Odwiedza rolników i zdobywa nowe składniki. Serwuje pyszne i zdrowe dania rodzinie oraz przyjaciołom.
7:15
8:00
Curtis Stone: smaki z moich podróży (7)serial dokumentalny
Mistrz kulinarny Curtis Stone, który prowadzi restaurację Maude w Los Angeles, szuka inspiracji. Odwiedza m.in. region Rioja w Hiszpanii, Lombardię i Umbrię we Włoszech oraz Kalifornię.
8:30
Curtis Stone: smaki z moich podróży (8)serial dokumentalny
Mistrz kulinarny Curtis Stone, który prowadzi restaurację Maude w Los Angeles, szuka inspiracji. Odwiedza m.in. region Rioja w Hiszpanii, Lombardię i Umbrię we Włoszech oraz Kalifornię.
9:00
Zgrillowani (2)magazyn kulinarny
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
9:30
Jakubiak rozgryza Wietnam: Delta Mekongu (2)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak zbacza z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Poznaje m.in. uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi.
- 10:00Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo: Ávila Wettonów we wspólnocie Kastylia i Leon (12)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
- 11:00Po prostu Jamie: szybko i łatwo (1)
magazyn kulinarny
W codziennym pędzie często trudno jest znaleźć czas i pomysły na różnorodne, smaczne posiłki. Na szczęście Jamie Oliver ma na to swoje sposoby. Zdradza sprawdzone patenty na pyszne i proste dania, które można przyrządzić szybko i bez wysiłku. Pokazuje przepisy na potrawy pieczone na blasze i smakołyki, które można przygotować w weekend i jeść w ciągu tygodnia. Podpowie też, jak wykorzystać produkty z domowej spiżarni, gdy trzeba coś ugotować na ostatnią chwilę.
- 12:00Po prostu Jamie: szybko i łatwo (2)
magazyn kulinarny
W codziennym pędzie często trudno jest znaleźć czas i pomysły na różnorodne, smaczne posiłki. Na szczęście Jamie Oliver ma na to swoje sposoby. Zdradza sprawdzone patenty na pyszne i proste dania, które można przyrządzić szybko i bez wysiłku. Pokazuje przepisy na potrawy pieczone na blasze i smakołyki, które można przygotować w weekend i jeść w ciągu tygodnia. Podpowie też, jak wykorzystać produkty z domowej spiżarni, gdy trzeba coś ugotować na ostatnią chwilę.
- 13:00Kulinarne szlaki: Południowa Afryka (1)
serial dokumentalny
Warren Mendes, australijski szef kuchni i gospodarz programów telewizyjnych, wyrusza na wyprawę od Kapsztadu po Johannesburg. Przemierza ojczysty kraj w poszukiwaniu smaków i potraw.
- 13:30Włoska kuchnia Gino: Dla rodziny (1)
serial dokumentalny
Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem. Zabiera rodzinę w podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają m.in. Neapol.
- 14:00Włoska kuchnia Gino: Dla rodziny (2)
serial dokumentalny
Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem. Zabiera rodzinę w podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają m.in. Neapol.
- 14:30Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia (1)
program rozrywkowy
Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp.
- 15:30Ainsley na Malcie - smaki wyspy (1)
serial dokumentalny
Tym razem brytyjski kucharz i prezenter w poszukiwaniu nowych smaków wyprawia się na skąpaną w słońcu Maltę. Ainsley Harriott rozkoszuje się urokami śródziemnomorskiej wyspy, na której mieszają się wpływy wielu kultur. Przemierza Maltę wzdłuż i wszerz, próbując lokalnych potraw i robiąc zakupy na targach. W tutejszej kuchni znajduje smaki typowe zarówno dla południowej Europy, jak i krajów arabskich, co zainspiruje go do stworzenia własnych przepisów.
16:20
Sachie w Nowej Zelandii (5)serial dokumentalny
Szefowa kuchni Sachie Nomura wyrusza w pełną inspiracji i nowych smaków podróż, podczas której odkrywa lokalne specjały. Każdy odcinek to wizyta w jednym regionie. Sachie gotuje również wybrane dania.
16:50
Premiera: Sachie w Nowej Zelandii (6)serial dokumentalny
Szefowa kuchni Sachie Nomura wyrusza w pełną inspiracji i nowych smaków podróż, podczas której odkrywa lokalne specjały. Każdy odcinek to wizyta w jednym regionie. Sachie gotuje również wybrane dania.
17:20
Bosacka daje radę: Pierogi (2)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
- 17:50U sąsiadów w kuchni (5)
serial dokumentalny
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Śledzą wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy i wina.
- 18:20U sąsiadów w kuchni (6)
serial dokumentalny
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Śledzą wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy i wina.
18:55
M jak mięso 8 (3)serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
19:20
Słodka jak Sugar 3: Kwiaty (6)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, wprowadza widzów na wyższy poziom sztuki cukierniczej. Tym razem nie tylko będzie piec i przyrządzać desery, ale też przeprowadzi kilka eksperymentów.
19:50
Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (7)magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
20:15
Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (8)magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
20:50
Jakubiak rozgryza Wietnam: Delta Mekongu (2)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak zbacza z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Poznaje m.in. uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi.
21:25
Jakubiak rozgryza Wietnam: Hanoi (3)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak zbacza z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Poznaje m.in. uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi.
- 21:55U sąsiadów w kuchni 15 (4)
serial dokumentalny
Autorzy opowiedzą o tradycjach, charakterystycznych potrawach i smakach poszczególnych regionów. Na trasie znajdą się m.in. Litwa, zachodnia Serbia, hiszpańska wyspa Lanzarote i Bad Gastein w Austrii.
- 22:25U sąsiadów w kuchni 15 (5)
serial dokumentalny
Autorzy opowiedzą o tradycjach, charakterystycznych potrawach i smakach poszczególnych regionów. Na trasie znajdą się m.in. Litwa, zachodnia Serbia, hiszpańska wyspa Lanzarote i Bad Gastein w Austrii.
23:00
Nie tylko kimchi (4)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
23:30
Nie tylko kimchi (5)magazyn kulinarny
Min i Kuba, polsko-koreańskie małżeństwo, zapraszają na wspólne gotowanie. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
- 0:00Anthony Bourdain - miejsca nieznane 7 (7)
serial dokumentalny
Anthony Bourdain odwiedza zarówno miejsca znane, jak i dalekie od utartych turystycznych szlaków. Odkrywa unikalne smaki i aromaty. Przez pryzmat kulinarnych rytuałów ukazuje miejscową kulturę.
- 0:50Anthony Bourdain - miejsca nieznane 7 (8)
serial dokumentalny
Anthony Bourdain odwiedza zarówno miejsca znane, jak i dalekie od utartych turystycznych szlaków. Odkrywa unikalne smaki i aromaty. Przez pryzmat kulinarnych rytuałów ukazuje miejscową kulturę.
1:40
Jakubiak rozgryza...: Maderska kanapka z ośmiornicą (8)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
1:55
Jakubiak rozgryza... (9)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
2:10
Domowa piekarnia Kucharskiego (8)magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
2:45
David w Europie 2 (12)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
3:15
Bitwa na smaki: David vs Matteo (7)magazyn kulinarny
Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego dania ze wskazanych im produktów. O wygranej zadecydują goście.
3:45
Bitwa na smaki: David vs Matteo (8)magazyn kulinarny
Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego dania ze wskazanych im produktów. O wygranej zadecydują goście.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (8)magazyn kulinarny
Marta Dymek przeprowadza w kuchni rewolucję. Przekonuje mięsożerców do potraw wegańskich. Wśród jej gości znajdą się złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski i kucharki z baru mlecznego.
4:55
Desery Dekera 2 (9)magazyn kulinarny
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
5:30
Ugotuj mi, mamo! 3 (9)magazyn kulinarny
Daria Ładocha gotuje razem z mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz pomysłów na dania dzieli się praktycznymi radami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI