
CANAL+ KuchniaProgram TV na Wtorek 20.05.2025
- 19:50Bosacka daje radę 3: Bez cukru (1)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka po raz kolejny udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Pokazuje, jak odżywiać się smacznie i zdrowo. Po raz kolejny bierze pod lupę produkty spożywcze, by wybrać te o najlepszym składzie. Wyjaśnia, co oznaczają informacje zawarte na etykietach i doradza, jakich substancji unikać. Przygotowuje też zdrowsze wersje tradycyjnych dań. W tym sezonie będą to m.in. potrawy bez cukru, laktozy i tłuszczu.
20:25
Zgrillowani 3: Deska mięs i warzyw (8)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
- 21:00Anthony Bourdain: Bez rezerwacji 7: Haiti (3)
serial dokumentalny
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
21:55
U sąsiadów w kuchni 11 (8)serial dokumentalny
Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
22:25
U sąsiadów w kuchni 11 (9)serial dokumentalny
Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
- 23:00Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo: A Coruna - niezwykłe smaki morza (13)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
0:00
Luke Nguyen w Indiach (3)serial dokumentalny
Ciekawy świat mistrz kulinarny rusza na kolejną azjatycką wyprawę. Przemierzy setki kilometrów, do Bengaluru, wielkiej aglomeracji na południu kraju, po Chennai, które dawniej znane było jako Madras.
0:35
Luke Nguyen w Indiach (4)serial dokumentalny
Ciekawy świat mistrz kulinarny rusza na kolejną azjatycką wyprawę. Przemierzy setki kilometrów, do Bengaluru, wielkiej aglomeracji na południu kraju, po Chennai, które dawniej znane było jako Madras.
1:10
Nico wrzuca na ruszt (1)magazyn kulinarny
Nico Reynolds prowadzi restaurację Lil Portie, w której serwuje karaibskie dania z autorskim twistem. W programie zaprezentuje bogactwo potraw z grilla, od mięs, poprzez ryby i warzywa, po desery.
1:40
Bez reszty. Kuchnia Zero Waste (4)serial dokumentalny
Problem marnowania produktów spożywczych to zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze robić zakupy.
2:10
Jakubiak rodzinnie 2 (10)magazyn poradnikowy
Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak z krewnymi i przyjaciółmi zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację.
2:45
David w Europie 3 (11)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
3:20
Grillowa Polana (10)serial dokumentalny
Andrzej Polan pokaże, jak urozmaicić potrawy z grilla. Udowodni, że zwykły posiłek może stać się wyrafinowaną ucztą. W każdym odcinku uda się w inne miejsce Polski w poszukiwaniu lokalnych tradycji.
3:55
Jakubiak rozgryza... (18)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (11)magazyn kulinarny
Blogerka Marta Dymek przekonuje widzów że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
4:55
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (8)magazyn kulinarny
Prowadząca dzieli się pomysłami na oszczędne zakupy i smaczne dania. Prezentuje m.in. przepisy na potrawy wielkanocne i posiłki z grilla. Przekonuje, że gotowanie z dziećmi może być przyjemnością.
5:30
Czy na pewno umiesz gotować? 8 (12)reality show
Andrzej Polan pomaga osobom, które wysoko oceniają swoje kulinarne umiejętności. Nie wiedzą, że najbliżsi mają dość ich kuchni. Uczestnik dostaje od szefa kuchni wskazówki, jak udoskonalić potrawy.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI