
CANAL+ Kuchnia Program TV na dziś
11:15
12:15
M jak mięso 8 (1)serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
12:50
Zgrillowani 3: Warzywne wyzwanie (7)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
13:20
Jamie Oliver: 5 składników (12)magazyn kulinarny
Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
13:50
Jamie Oliver: 5 składników (13)magazyn kulinarny
Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
14:20
Jakubiak rodzinnie (6)magazyn poradnikowy
Gotowanie to dobry pretekst do spędzania czasu z rodziną. Szef kuchni Tomasz Jakubiak w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na potrawy i zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami.
14:50
Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1)magazyn kulinarny
Mistrz kuchni wyrusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi i łowi dorady.
15:25
Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2)magazyn kulinarny
Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
15:55
Javier Peńa zjada świat: Sycylia (1)serial dokumentalny
Młody hiszpański szef kuchni wyrusza w podróż, by odkryć bogactwo smaków w różnych zakątkach globu. Odwiedzi m.in. Sycylię, Maroko, Grecję, Tunezję, Japonię oraz Dublin, Kraków, Lublanę i Paryż.
16:55
Bosacka daje radę: Ryby (7)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
17:20
Słodka jak Sugar: Arty tarty (4)magazyn kulinarny
Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery.
17:50
Gotuj taniej z Jamiem (1)serial dokumentalny
Żywność jest coraz droższa. Jamie Oliver pokazuje, jak z tanich i łatwo dostępnych składników przyrządzić wyborne dania. Pomagają mu zaprzyjaźnieni kucharze ze Sri Lanki, Włoch, Cypru i Indii.
18:50
Szukając umami (6)serial dokumentalny
Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
19:20
M jak mięso 6: Mięsa z kością (4)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
19:50
Jamie Oliver: gotuj sezonowo (5)magazyn kulinarny
Mistrz kuchni podpowiada, jak wykorzystać sezonowe składniki. Zachęca do zakładania upraw i zakupów na targach. Przygotuje sałatki, tarty, dania z grilla, ciasta, gulasze oraz przetwory.
20:45
Jakubiak rozgryza... (18)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
21:00
Postój z Anthonym Bourdainem: Montreal (4)serial dokumentalny
Anthony Bourdain odwiedza największe miasta USA, Europy i Azji. W każdym z nich ogląda ciekawe miejsca i poznaje lokalne potrawy.
21:55
Postój z Anthonym Bourdainem: Miami (5)serial dokumentalny
Anthony Bourdain odwiedza największe miasta USA, Europy i Azji. W każdym z nich ogląda ciekawe miejsca i poznaje lokalne potrawy.
22:45
Jakubiak rozgryza... (9)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
23:00
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Irlandia (5)serial dokumentalny
Znany szef kuchni szuka tradycyjnych smaków, przepisów i miejsc, gdzie serwuje się wyborne posiłki. Podczas pełnej wrażeń podróży John Torode m.in. zagląda do przytulnych pubów na wybrzeżu.
0:00
Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu (3)serial dokumentalny
André Chiang wyrusza w podróż, która pozwoli mu odkryć dawne tradycje kulinarne i ich źródła. Mistrz kuchni pokazuje, jak doświadczenia przodków mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności.
1:10
Gotuj, jedz i spalaj z Donalem (6)magazyn kulinarny
Donal wyrusza do Antrim na spływ kajakowy rzeką Bann. Sportowcy potrzebują cennych kalorii. Prowadzący przyrządza zatem jajka w koszulkach z zatarem i komosą ryżową oraz zupę z czerwonej soczewicy.
1:40
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek (11)magazyn kulinarny
Jagna Niedzielska, popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Radzi, jak efektywnie wykorzystywać dostępne w kuchni produkty, by zminimalizować straty.
2:10
Jakubiak rodzinnie (3)magazyn poradnikowy
Gotowanie to dobry pretekst do spędzania czasu z rodziną. Szef kuchni Tomasz Jakubiak w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na potrawy i zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami.
2:45
David w Europie 2 (2)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
3:20
Czy na pewno umiesz gotować? 2 (3)reality show
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Okazuje się, że bliscy mają już dość ich nieudanych dań.
3:55
Jakubiak rozgryza... (13)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek: Boże Narodzenie (10)magazyn kulinarny
Popularna blogerka Marta Dymek w każdym odcinku próbuje przekonać zaproszonego gościa do kuchni wegetariańskiej. Prowadząca pokaże, jak zastąpić potrawy mięsne ich jarskimi wariacjami.
4:55
Desery Dekera 2 (1)magazyn kulinarny
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
5:30
Ugotuj mi, mamo! 3 (3)magazyn kulinarny
Daria Ładocha gotuje razem z mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz pomysłów na dania dzieli się praktycznymi radami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.