
Food NetworkProgram TV na Sobota 26.07.2025
6:00
Wiem, co jem (9/10)magazyn poradnikowy
Rocznie statystyczny Polak zużywa 7 litrów oleju. Widzowie zobaczą, co Inspekcja Handlowa znalazła na sklepowych półkach. Prowadząca zdradzi m.in., który olej jest idealny do smażenia.
6:35
Wiem, co jem (10)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka przygląda się gotowym wyrobom cukierniczym. Kontrole sanepidu i inspekcji handlowej nie zachęcają jednak do tego. Odkryły m.in. rój os na lukrze, brud i przeterminowane półprodukty.
7:10
Z chlebem i oliwą (5/8)magazyn kulinarny
Prowadzą prezentuje widzom przepisy, które zadowolą dzieci i dorosłych. Przygotowuje chleb tostowy, klopsiki i kanapki z omletem z cukinii.
7:45
Z chlebem i oliwą (6/8)magazyn kulinarny
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
8:20
Co nas truje (3/10)program rozrywkowy
Aż 36% rodaków deklaruje, że spożywa smażone potrawy. Jednak niewiele osób wie, że taka obróbka jedzenia zmienia strukturę białek w pożywieniu i niszczy enzymy. To z kolei zwiększa ryzyko otyłości.
9:05
Co nas truje (4/10)program rozrywkowy
Katarzyna Bosacka odwiedza rodzinę, której członkowie cierpią na otyłość. Z pomocą dietetyczki zachęci ich do zmian. Fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski powie, z czym wiąże się brak ruchu dzieci.
9:50
MasterChef Junior (2/10)program rozrywkowy
W studiu pojawi się prawdziwa scena, na której wystąpi muzyczna gwiazda, Roksana Węgiel. Zaśpiewa swój przebój 'Anyone I Want To Be', by zagrzać uczestników do walki podczas pierwszego zadania.
11:20
Apetyt na miłość (2/12)program rozrywkowy
Marta jest kelnerką w góralskiej gospodzie i lubi swoją pracę, ale kiedy zamyka oczy, widzi siebie jako wedding plannerkę. Chciałaby poznać "wysokiego bruneta z szeroką klatą" i odrobinę szalonego.
12:20
Makłowicz w drodze (1/10)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
12:55
Makłowicz w drodze (2/10)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
- 13:30Gotowanie na ranczu z Guyem (1)
magazyn kulinarny
Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
- 14:05Gotowanie na ranczu z Guyem (2)
magazyn kulinarny
Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
- 14:40Co jest w lodówce
reality show
Dwóch profesjonalnych kucharzy rywalizuje ze sobą, szykując dania restauracyjne z resztek znalezionych w domowych lodówkach prawdziwych rodzin. W wyborze zwycięzcy pomagają sławni goście.
- 15:40Kobieta na Dzikim Zachodzie (1)
magazyn kulinarny
Wielokrotnie nagradzana blogerka i autorka bestsellerowych książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami swoimi ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
- 16:15Kobieta na Dzikim Zachodzie (2)
magazyn kulinarny
Wielokrotnie nagradzana blogerka i autorka bestsellerowych książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami swoimi ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:50
Posiekani (10/13)teleturniej kulinarny
Kolejna odsłona konkursu, w którym liczą się umiejętności, szybkość i pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed ekspertami. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk składników w niezwykłe potrawy.
- 17:50Pojedynek na grille (3/8)
reality show
Bobby Flay, Anne Burrell i Jet Tila wybierają zawodników do swoich drużyn BBQ. Mają za zadanie mistrzowsko przygotować grillowane potrawy, ale muszą się też zmierzyć ze sztuką wędzenia.
18:50
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (5/13)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka przekona się, co można znaleźć w sałatkach ze sklepu i surówkach z restauracyjnego menu. Odkryje też, z czego składa się sos ziołowy i co zawierają w sobie inne dodatki do sałatek.
19:35
Sprytne pomysły Jagny (8)program rozrywkowy
Tym razem Jagna Niedzielska odwiedza Monikę i jej synową. Wspólnie z nimi przygotowuje szybką, ale wyjątkowo zdrową przekąskę. Gospodyni programu sprawdza także, na ile dań można przerobić rosół.
20:05
Sposób na smaczne życie (11)magazyn kulinarny
Szef kuchni Emmanuel Stroobant pokazuje przyjaciołom, jak przygotować 36 wyjątkowych dań, które okazały się ważne w jego życiu - od najpopularniejszych potraw z restauracji po ulubione przysmaki.
20:40
Sposób na smaczne życie (1/11)magazyn kulinarny
Szef kuchni Emmanuel Stroobant pokazuje przyjaciołom, jak przygotować 36 wyjątkowych dań, które okazały się ważne w jego życiu - od najpopularniejszych potraw z restauracji po ulubione przysmaki.
21:15
Kuchenne rewolucje (6/15)program rozrywkowy
W Wałczu Andrzej otworzył restaurację Blue Moon. Wystrój wnętrza stworzył projektant, a właściciel zainwestował w najlepszych pracowników. Mimo tych starań w lokalu wciąż nie ma gości.
22:20
Kuchenne rewolucje (7/15)program rozrywkowy
W Lwówku Wielkopolskim nie ma wielu restauracji, dlatego Marlena i Jarek postanowili otworzyć własny lokal. Interes zapowiadał się obiecująco. Wszystko zmieniło jedno z komunijnych przyjęć.
23:20
Z chlebem i oliwą (5/8)magazyn kulinarny
Prowadzą prezentuje widzom przepisy, które zadowolą dzieci i dorosłych. Przygotowuje chleb tostowy, klopsiki i kanapki z omletem z cukinii.
23:55
Z chlebem i oliwą (6/8)magazyn kulinarny
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
0:30
Wiem, co jem (9/10)magazyn poradnikowy
Rocznie statystyczny Polak zużywa 7 litrów oleju. Widzowie zobaczą, co Inspekcja Handlowa znalazła na sklepowych półkach. Prowadząca zdradzi m.in., który olej jest idealny do smażenia.
1:05
Wiem, co jem (10)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka przygląda się gotowym wyrobom cukierniczym. Kontrole sanepidu i inspekcji handlowej nie zachęcają jednak do tego. Odkryły m.in. rój os na lukrze, brud i przeterminowane półprodukty.
1:40
Apetyt na miłość (2/12)program rozrywkowy
Marta jest kelnerką w góralskiej gospodzie i lubi swoją pracę, ale kiedy zamyka oczy, widzi siebie jako wedding plannerkę. Chciałaby poznać "wysokiego bruneta z szeroką klatą" i odrobinę szalonego.
2:40
Ulubione przysmaki Ameryki (13)magazyn kulinarny
Roger Mooking prezentuje widzom najbardziej smakowite i oryginalne jedzenie Ameryki Północnej.
- 3:35Ulubione przysmaki Ameryki (1/13)
magazyn kulinarny
Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
4:30
Amatorzy kontra zawodowcy (4/12)teleturniej kulinarny
Eddie Jackson zaprasza pasjonatów gotowania do starcia z uznanymi szefami kuchni. Jeden głos od przypadkowych degustatorów może zaważyć na tym, że amator sztuki kulinarnej wygra 5 tysięcy dolarów.
5:05
Amatorzy kontra zawodowcy (5/12)teleturniej kulinarny
Eddie Jackson zaprasza pasjonatów gotowania do starcia z uznanymi szefami kuchni. Jeden głos od przypadkowych degustatorów może zaważyć na tym, że amator sztuki kulinarnej wygra 5 tysięcy dolarów.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI