
Food NetworkProgram TV na Sobota 19.07.2025
6:00
Wiem, co jem (5/10)magazyn poradnikowy
Statystyczny Polak zjada około 12 kg sera rocznie. Inspekcja Handlowa odkryła, że co piąty sklep sprzedaje wyroby seropodobne. Katarzyna Bosacka pokaże, po czym rozpoznać żółtego oszusta.
6:35
Wiem, co jem (6/10)magazyn poradnikowy
Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się znajdować w parówkach. W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce.
- 7:10Z chlebem i oliwą (1/8)
magazyn kulinarny
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
- 7:45Z chlebem i oliwą (2/8)
magazyn kulinarny
Prowadząca szykuje menu piknikowe: półsłodkie bułeczki oraz sałatkę z krewetek z pomarańczą i sezamem.
8:20
Co nas truje (10/12)program rozrywkowy
Katarzyna Bosacka przyjrzy się produktom light, które mają pomagać w zrzuceniu kilogramów. Jednak okazuje się, że długotrwałe korzystanie z żywności tego typu przynosi skutek odwrotny do zamierzonego.
9:05
Co nas truje (11/12)program rozrywkowy
Polacy kupują dużo sera, jednak w tym odcinku Katarzyna Bosacka zdemaskuje produkty, które mimo nazwy wcale serami nie są. Najtańsze sery są często naszpikowane cukrem, emulgatorami i fosforanami.
- 9:50MasterChef Junior (1/10)
program rozrywkowy
Jurorzy zaprosili do studia w Krakowie 26 osób, które przeszły przez internetowy casting. Wzięły one udział w kulinarnych warsztatach. Siedemnaście spośród nich trafiło do kuchni MasterChefa Juniora.
11:20
Apetyt na miłość (12)program rozrywkowy
Bartek jest studentem weterynarii i pasjonatem literatury, muzyki i sztuki. Alicja pracuje jako opiekunka do dzieci, interesuje się sportem i dietetyką. Ewa marzy o założeniu własnego domu weselnego.
12:20
Makłowicz w Polsce (7/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
12:55
Makłowicz w Polsce (8)magazyn kulinarny
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
13:30
Symon gotuje w ogrodzie (13/14)magazyn kulinarny
Szef kuchni, Michael Symon, zabiera widzów w pełną smaku i wspomnień podróż przez lato. Przy okazji szykowania potraw prowadzący opowiada o rodzinie, tradycji i ulubionych letnich smakach.
14:05
Symon gotuje w ogrodzie (14)magazyn kulinarny
Szef kuchni, Michael Symon, zabiera widzów w pełną smaku i wspomnień podróż przez lato. Przy okazji szykowania potraw prowadzący opowiada o rodzinie, tradycji i ulubionych letnich smakach.
14:40
Mordercza kuchnia (13)reality show
Czterej zawodnicy toczą ze sobą zacięte pojedynki w kuchni. Walczą w trzech etapach eliminacyjnych. Rywale mogą utrudniać sobie zadanie. Każdy z kucharzy otrzymuje po 25 tysięcy dolarów.
15:40
Kobieta na Dzikim Zachodzie (13)magazyn kulinarny
Nagradzana blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:15
Kobieta na Dzikim Zachodzie (1/13)magazyn kulinarny
Dania na ciepłe dni. Prowadząca przygotowuje sałatkę z krewetkami, a następnie enchilady z warzywami. Po nich serwuje placki kukurydziane z salsą. Na zakończenie przyrządza parfait limonkowe.
16:50
Posiekani (13)teleturniej kulinarny
W popularnym konkursie kulinarnym zawodnicy tworzą trzydaniowe menu z tajemniczych składników. Liczą się talent, szybkość i kreatywność. Tylko najlepszy szef kuchni uniknie eliminacji i wygra.
- 17:50Pojedynek na grille (2/8)
reality show
Bobby Flay, Anne Burrell i Jet Tila wybierają zawodników do swoich drużyn BBQ. Mają za zadanie mistrzowsko przygotować grillowane potrawy, ale muszą się też zmierzyć ze sztuką wędzenia.
18:50
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (4/13)magazyn poradnikowy
Prowadząca bierze pod lupę gotowe sosy. Przekona się, czy jeden z ich składników, tłuszcz palmowy, naprawdę jest niezdrowy. Sprawdzi, czy ochotnicy odróżnią wyrób domowy od tego w proszku.
19:35
Sprytne pomysły Jagny (7/8)program rozrywkowy
Jagna wyczaruje cuda z warzyw po rosole i innych resztek zalegających w lodówce. Porusza też temat marnowania wody. Okazuje się, że przeciętnie w domach wylewa się bezużytecznie wiele litrów.
20:05
Sposób na smaczne życie (7/11)magazyn kulinarny
Szef kuchni Emmanuel Stroobant pokazuje przyjaciołom, jak przygotować 36 wyjątkowych dań, które okazały się ważne w jego życiu - od najpopularniejszych potraw z restauracji po ulubione przysmaki.
20:40
Sposób na smaczne życie (8/11)magazyn kulinarny
Szef kuchni Emmanuel Stroobant pokazuje przyjaciołom, jak przygotować 36 wyjątkowych dań, które okazały się ważne w jego życiu - od najpopularniejszych potraw z restauracji po ulubione przysmaki.
21:15
Kuchenne rewolucje (4/15)program rozrywkowy
U podnóża Babiej Góry znajduje się wieś Zawoja. Witek otworzył tu karczmę Styrnol. Regionalne jedzenie cieszyło się wielkim powodzeniem wśród gości. Właściciel jednak przestał doglądać interesu.
22:20
Kuchenne rewolucje (5/15)program rozrywkowy
Restauracja miała być spełnieniem marzeń Grzegorza. Początkowo właściciel był nastawiony entuzjastycznie, mimo że nie miał żadnego doświadczenia w gastronomii. Teraz ma kłopoty finansowe.
- 23:20Z chlebem i oliwą (1/8)
magazyn kulinarny
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
- 23:55Z chlebem i oliwą (2/8)
magazyn kulinarny
Prowadząca szykuje menu piknikowe: półsłodkie bułeczki oraz sałatkę z krewetek z pomarańczą i sezamem.
0:30
Wiem, co jem (5/10)magazyn poradnikowy
Statystyczny Polak zjada około 12 kg sera rocznie. Inspekcja Handlowa odkryła, że co piąty sklep sprzedaje wyroby seropodobne. Katarzyna Bosacka pokaże, po czym rozpoznać żółtego oszusta.
1:05
Wiem, co jem (6/10)magazyn poradnikowy
Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się znajdować w parówkach. W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce.
1:40
Apetyt na miłość (12)program rozrywkowy
Bartek jest studentem weterynarii i pasjonatem literatury, muzyki i sztuki. Alicja pracuje jako opiekunka do dzieci, interesuje się sportem i dietetyką. Ewa marzy o założeniu własnego domu weselnego.
2:40
Ulubione przysmaki Ameryki (9/13)magazyn kulinarny
Roger Mooking prezentuje widzom najbardziej smakowite i oryginalne jedzenie Ameryki Północnej.
3:35
Ulubione przysmaki Ameryki (10/13)magazyn kulinarny
Roger Mooking prezentuje widzom najbardziej smakowite i oryginalne jedzenie Ameryki Północnej.
- 4:30Amatorzy kontra zawodowcy (12)
teleturniej kulinarny
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
- 5:05Amatorzy kontra zawodowcy (1/12)
teleturniej kulinarny
Luke Smedley zmierzy się ze słynną szefową kuchni Maneet Chauhan. Na końcu ich pojedynku na dania z wieprzowiny głos od degustatora z ulic Nowego Jorku zdecyduje, czy Luke wróci do domu z nagrodą.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI