
Food Network Program TV na dziś
23:50
Wiejskie włoskie gotowanie (4/8)magazyn kulinarny
Prowadzący przyrządza smażone filety rybne w zalewie ziołowo-warzywnej, szykuje weki z pstrągiem, kuskusem i jarzynami, a na deser podaje puszysty torcik z bitą śmietaną, konfiturą i borówkami.
0:50
Jedzenie w trasie (2/8)magazyn kulinarny
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
2:00
Makaron, ogród i fantazja (2/6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
2:40
Sztuka mięsa (6/12)magazyn kulinarny
Tomasz przyrządza pieczone żeberka i sałatkę colesław. Dla miłośników boczku zrobi pyszną z pesto i poda ją z pieczonymi kartoflami.
3:10
Sztuka mięsa (7/12)magazyn kulinarny
Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
3:45
Apetyt na miłość (3/12)program rozrywkowy
Damian ma dość przelotnych związków i chce się ustatkować. Ukończył studia budowlane, teraz prowadzi własną firmę. O jego względy zawalczy m.in. Liza, studentka dziennikarstwa.
4:45
Posiekani (9/18)teleturniej kulinarny
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
4:55
Pyszne miejscówki (7/13)magazyn kulinarny
Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
6:00
Kuchnia jak u mamy (18/30)magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
6:35
Kuchnia jak u mamy (19/30)magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
7:10
Kuchnia jak u mamy (20/30)magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
7:45
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (16/17)magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri ponownie wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
8:15
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (17)magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri ponownie wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
8:50
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (1/17)magazyn kulinarny
W Salt Lake City Guy Fieri testuje unikalne połączenie curry z kurczakiem. W Albuquerque próbuje kurczaka ze słodkimi goframi. Z kolei w Grand Junction kurczak jest serwowany w tacos i guacamole.
9:20
Makłowicz w drodze (4/7)magazyn kulinarny
Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
9:55
Makłowicz w drodze (5/7)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
10:25
Makłowicz w drodze (6/7)magazyn kulinarny
Podróżnik przemierza miasta Turkiestan i Szymkent. Odwiedza turkiestański bazar, na którym podgląda ręczną produkcję kiełbas z koniny. W menu programu znajdą się m.in. pierożki samsa.
11:00
Makłowicz w drodze (7)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje lokalnych dań, m.in. móżdżka cielęcego i pasztecików z wielbłądziny.
11:35
Makłowicz w Polsce (1/8)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
12:10
Mistrzostwa w halloweenowych wypiekach (1/8)reality show
John Henson zaprasza piekarzy na karnawał Henson & Sons. Mają za zadanie stworzyć "tarot-misu". Następnie zawodnicy projektują torty przypominające klauna.
14:10
Ogniem i patelnią (8)reality show
Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania szefowej kuchni, Alex Guarnaschelli. W każdym odcinku słynna mistrzyni stawia czoła trójce kucharzy w dwóch rundach.
15:10
Nieprawdopodobne dynie (3/5)serial dokumentalny
Czternastu rzeźbiarzy w dyniach rywalizuje o pas mistrzowski i nagrodę w wysokości 50 tysięcy dolarów. Zawodnicy zostają podzieleni na dwuosobowe zespoły. Ich zmagania komentuje Damaris Phillips.
- 16:15Martin Yan i wszystkie smaki Azji (7/8)
serial dokumentalny
Martin Yan od ponad 20 lat przemierza Azję. W swojej kuchni łączy doświadczenie z charakterystycznym stylem gotowania, by tworzyć dania inspirowane ludźmi i miejscami, które napotkał na swojej drodze.
- 16:50Martin Yan i wszystkie smaki Azji (8)
serial dokumentalny
Martin Yan od ponad 20 lat przemierza Azję. W swojej kuchni łączy doświadczenie z charakterystycznym stylem gotowania, by tworzyć dania inspirowane ludźmi i miejscami, które napotkał na swojej drodze.
- 17:25Martin Yan i wszystkie smaki Azji (1/7)
serial dokumentalny
Szef kuchni zaprasza przyjaciół na ucztę pełną azjatyckich smaków. Podczas spotkań serwuje szybkie i proste dania inspirowane podróżami. Do jego kuchni zaglądają też goście, m.in. Marinka Susanto.
18:00
Kuchenne rewolucje (13/14)program rozrywkowy
Piotr i Karolina otworzyli lokal na nowym osiedlu w Swarzędzu. Początkowo restauracja Bajkowa miała licznych gości. Sytuacja uległa pogorszeniu. Właściciele są sfrustrowani. Muszą dopłacać do biznesu.
19:00
Akcja: Restauracja! (6/16)reality show
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
20:00
Posiekani (8/13)teleturniej kulinarny
Kolejna edycja konkursu, w którym liczą się umiejętności i szybkość. Szefowie kuchni muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
21:00
Uczta w hotelu grozy (5/6)reality show
Ośmiu szefów kuchni otrzymuje zaproszenie do wzięcia udziału w kulinarnej rywalizacji w hotelu położonym na uboczu. Każdy otrzymuje kufer z trzynastoma składnikami, które muszą starczyć na cały pobyt.
22:05
Gdzie zjeść we Włoszech (8/12)serial dokumentalny
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
23:10
Kuchnia jak u mamy (30)magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
23:45
Włoska kuchnia Benedetty (11)serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
0:20
Włoska kuchnia Benedetty (50)serial dokumentalny
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
0:55
Posiekani (1/13)teleturniej kulinarny
Czterech kucharzy staje przed wyzwaniem przygotowania przystawki z owoców morza. W kolejnych konkurencjach rywale zmierzą się z nietypowym połączeniem smaków i deserem.
1:55
Halloweenowe wojny (1/8)reality show
Jonathan Bennett zleca trzem drużynom wybranie dwóch potworów i połączenie ich w jeden twór z dyni. Kreatywność artystów oceniają Shinmin Li oraz Aarti Sequeria.
2:55
Ogniem i patelnią (8)reality show
Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania szefowej kuchni, Alex Guarnaschelli. W każdym odcinku słynna mistrzyni stawia czoła trójce kucharzy w dwóch rundach.
3:55
Akcja: Restauracja! (11/20)reality show
Robert Irvine i jego zespół pomagają właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmieniają podupadające firmy i dają im szansę na rozwój.
4:55
Pyszne miejscówki (7/13)magazyn kulinarny
Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI